Курси НБУ $ 41.55 € 46.75
При підвищеному тиску допоможе… буряк

Природні нітрати буряка, потрапляючи до організму, трансформуються в оксид азоту – сполуку, яка розслабляє та розширює кровоносні судини й допомагає знизити кров’яний тиск.

Фото: depositphotos.com.

При підвищеному тиску допоможе… буряк

Так, саме цей солодкуватий коренеплід, який часто використовують у кулінарії і додають до салатів, соусів, закусок, смузі та однієї з головних традиційних українських страв – борщу

Якщо у вас високий тиск, корисним буде харчування, яке включає багато овочів, фруктів, цільнозернових продуктів і нежирних молочних виробів. Із цього списку особливу увагу варто приділити буряку.

Вчені ретельно досліджують властивість буряка впливати на рівень артеріального тиску, який є ключовим чинником у розвитку серцево-судинних захворювань. Зокрема, результати деяких наукових робіт свідчать, що буряковий сік сприяє суттєвому зниженню як систолічного (того, що фіксується під час скорочення серцевого м’яза), так і діастолічного тиску (вимірюється в момент розслаблення серця). Хоча більш виражений ефект спостерігається саме у зниженні систолічного тиску.

Такий вплив, ймовірно, пов’язують із вмістом природних нітратів у буряку. Потрапляючи до організму, вони трансформуються в оксид азоту, що сприяє розширенню судин, як наслідок, нормалізується тиск крові, інформує espreso.tv

Реклама Google

Буряк також вирізняється високим вмістом фолієвої кислоти. Цей важливий вітамін підтримує здоров’я судин і серця, тому підвищене споживання його впливає на зниження артеріального тиску. 

Втім, важливо розуміти, що для дійсно видимого результату необхідно додавати цей коренеплід до раціону на постійній основі. Також, результат від вживання свіжого буряка кращий, ніж від вареного. 

Крістіна СЛОНЧАК.

Читайте також: Епідеміологи Волині дослідили понад 1200 кліщів: у кожному десятому – збудники хвороб.

Telegram Channel