Точно переконаєтеся, що вся сила – в останній ложці!
А ви готували желе зі свіжої полуниці?
Сезон цієї ягоди – ідеальний час, щоб потішити себе легкими та красивими десертами!
Пропоную вам рецепт домашнього полуничного желе зі стиглих ягід. Воно готується на основі домашнього полуничного сиропу, а тому виходить досить натуральним, ароматним, помірно солодким та дуже смачним.
Рекомендуємо обирати звичайний харчовий желатин в кристалах. Додавати його слід у теплий (не гарячий!) сироп, інакше десерт не застигне. А якщо у вас немає сита, то процідити сироп можна також через марлеву тканину.
Як прикрасити десерт
Пропоную прикрасити його листочками свіжої м’яти – це водночас і ароматно, і гарно. Ви ж можете присипати желе тертим темним шоколадом, збитими вершками, або іншими свіжими ягодами чи шматочками фруктів.
Інгредієнти на 2 порції
(час приготування – 25 хв+2-3 год):
- 500 г полуниці;
- 120 г цукру;
- 350 мл води (для сиропу);
- 15 г желатину;
- 100 мл води (для желатину);
- 10 г ванільного цукру.
Покроковий рецепт
Крок 1: Полуницю помийте, видаліть хвостики та просушіть ягоди на рушнику. Замочіть 15 г желатину у 100 мл води та залиште його набухати на 15 хв.
Крок 2: Половину полуниці (250 г) наріжте довільними шматочками, викладіть у сотейник, додайте 120 г цукру, 350 мл води, 10 г ванільного цукру та поставте на вогонь. Доведіть масу до кипіння, зніміть з вогню та дайте постояти 20 хв, потім процідіть через сито, щоб відділити сироп від ягід.
Крок 3: Желатин що набух розтопіть на паровій бані (або короткими імпульсами у мікрохвильовці), додайте до теплого полуничного сиропу та перемішайте.
Крок 4: Розлийте сироп з желатином у формочки чи креманки, зверху викладіть шматочки свіжої полуниці. Зачекайте, доки суміш повністю охолоне та поставте желе застигати до холодильника на 2–3 год.
Нехай смакує!
Євген КЛОПОТЕНКО, шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий.
