Курси НБУ $ 41.40 € 47.27
Що корисніше: ягоди чи смузі та соки?

Усі ягоди найкорисніше з’їдати у свіжому вигляді.

Фото: shuba.life.

Що корисніше: ягоди чи смузі та соки?

Розпочалося літо – сезон соковитої, стиглої полуниці, чорниці, малини, смородини…

Хочеться насититися сповна, якнайбільше з’їсти, щоб принести максимальну користь організму. Багато хто робить ставку на ягідні смузі та соки. Який спосіб для харчування кращий?

Відповідь на це запитання дає відома дієтологиня Світлану Фус.

– Усі ягоди, як то малину, ожину чи чорниці найкорисніше з’їдати у свіжому вигляді, – наголошує пані Світлана. – Їх, без особливої втрати властивостей, можна додавати до смузі. Ягідні соки – це напої, що містять високу концентрацію простих вуглеводів. Якщо в день можна з’їсти близько 300 г ягід, то обсяг соку, який ми можемо з них отримати, буде близько 100 г.

Якщо в день можна з’їсти близько 300 г ягід, то обсяг соку, який ми можемо з них отримати, буде близько 100 г.

Але цей напій буде позбавлений всього того корисного, що залишилося в макусі, а це – і клітковина, і частина вітамінів з мінералами. До того ж, найчастіше люди п’ють не 100 мл соку, а як мінімум склянку – 250 мл. Ось і виходить, що в такому обсязі й простих вуглеводів буде як мінімум у 2,5 раза більше.

Євгенія ЄСЬКОВА, klopotenko.com.

Читайте також: Як зберігати яйця, щоб вони були якомога довше свіжими.

Telegram Channel