Смак у кабачкової намазки – просто неймовірний!
Кабачкова намазка для закусок
Одразу попереджаємо – не плутайте кабачкову намазку з однойменною ікрою. Так, вони дійсно чимось схожі, проте ця страва має ніжніший смак, адже містить плавлені сирки
Ця закуска стане у пригоді, коли ви чекаєте гостей – вона швидко готується, досить бюджетна, але смак у кабачкової намазки – просто неймовірний! Це – чудовий варіант,
особливо влітку, адже важких майонезних закусок і салатів не дуже хочеться, а от легка овочева намазка – інша справа! До того ж готується вона з доступних продуктів, які майже завжди є у холодильнику влітку. Тож сміливо подвоюйте кількість інгредієнтів — висока ймовірність того, що гості попросять добавки!
Інгредієнти:
- кабачки – 450 г;
- помідор – 1 шт.;
- цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.;
- зубки часнику – 1 шт.;
- морква – 1 г;
- зелень – 40 г;
- плавлений сир – 2 шт.;
- олія соняшникова – 25 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- приправа «Італійські трави» за смаком;
- тостовий хліб – 4 шт.
Покрокове приготування:
Крок 1: Бланшуйте помідор. Для цього занурте його у кип’яток на 1 хвилину, потім покладіть у холодну воду. Почистьте шкірочку, сам помідор наріжте кубиками.
Крок 2: Вимийте овочі, кабачки почистьте і наріжте кубиками. Цибулю і часник – подрібніть. Моркву натріть на крупній тертці. Зелень подрібніть.
Крок 3: Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю, часник і моркву і обсмажуйте 5 хвилин до м'якості.
Крок 4: Додайте кабачки, смажте 8 – 10 хвилин, помішуючи. Додайте нарізаний помідор, накрийте кришкою, зменште вогонь і
тушкуйте ще декілька хвилин.
Крок 5: Натріть плавлені сирки на крупній тертці і додайте до овочевого пюре. Приправте за смаком, додайте зелень і перемішайте.
Крок 6: Підсмажте хліб на сухій сковороді. Намастіть кабачковою намазкою, прикрасьте зеленню і подавайте!
Ірина ВАКІВ, shuba.life.
Читайте також: «Рекорд: 78-річний дід простояв в планці пів години».
