Курси НБУ $ 42.30 € 48.95
Солодка перемога Волині: на підприємствах вироблено близько 100 тисяч тонн цукру

Збір цукрових буряків на Волині завершено.

Фото: facebook.com.

Солодка перемога Волині: на підприємствах вироблено близько 100 тисяч тонн цукру

У Волинській області завершено кампанію зі збирання цукрових буряків

Цього року роботи проведено на площі 9 тис. гектарів. Загалом зібрано 578,5 тис. тонн коренеплодів при середній урожайності 650 центнерів з гектара. Увесь урожай спрямовано на переробку.

Про це інформує Волинська обласна державна адміністрація.

Переробку забезпечують два підприємства – Гнідавський та Мар’янівський цукрові заводи, які працюють у штатному режимі. Від початку сезону на них перероблено близько 650 тис. тонн буряків та вироблено орієнтовно 100 тис. тонн цукру.

Заступник голови Волинської ОДА Роман Романюк відвідав поля групи компаній ТМ «Вілія», де ознайомився з організацією заготівлі та транспортування цукрових буряків на переробні підприємства.

Так, під час робочої поїздки заступник голови ОДА поспілкувався з директором ТОВ «Волинь-зерно-продукт» Сергієм Супрунюком та працівниками господарства. Керівник підприємства детально розповів про процеси збирання, логістики та контролю якості сировини.

На підприємстві діє чітка система зважування вантажів, що дозволяє контролювати навантаження кожної машини та запобігати перевищенню допустимих норм. Кожна вантажівка отримує електронну товарно-транспортну накладну, яку автоматично передають у систему перед виїздом на завод.

Під час огляду заступник Роман Романюк ознайомився з показниками цукристості коренеплодів, які цього сезону є стабільно високими. У жовтні середня цукристість становила близько 16,5%, а нині – 17,7–18,5%, що забезпечує високий вихід цукру. Такі показники значною мірою залежать від погодних умов. Зокрема, легкі приморозки позитивно впливають на накопичення цукру в коренеплодах.

Окремо було обговорено добір гібридів насіння. Підприємство щороку формує лінійку з 5–6 гібридів, оцінюючи урожайність, цукристість та стійкість до хвороб, щоб забезпечити оптимальний результат та мінімізувати ризики.

Важливим напрямом роботи підприємства є постачання сировини на Гнідавський цукровий завод – господарство формує до 35% обсягу його завантаження.

Роман Романюк відзначив високий рівень організації роботи на аграрних підприємствах області та значний внесок волинських виробників у продовольчу стабільність регіону.

«Важливо, що аграрії забезпечують якісну сировину та стабільний обсяг поставок на наші переробні підприємства. Це – підтримка економіки області, робочі місця та продовольча безпека», – зазначив заступник голови ОДА.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Нашестя хижаків: як волинянин захищався від скаженого вовка (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel