Декотрі із дачників нарікають, що порей у них не росте. Мовляв, не моя це рослина. А в мене він чудовий. Вирощую його із розсади...
Декотрі із дачників нарікають, що порей у них не росте. Мовляв, не моя це рослина. А в мене він чудовий. Вирощую його із розсади
Ольга ФЕДАК
На початку квітня беру ящичок, заповнюю поживним ґрунтом. Оскільки насіння порею дрібненьке, то з ним треба поморочитися, поки висієш. Я сію так: сірником роблю заглиблення на 2 см і кидаю у них по одній насінині на відстані 4 — 5 см одна від одної. Засіяну «грядку» ставлю на підвіконня до сонця. Через кожні два дні обприскую ґрунт відстояною водою, поки рослини не зійдуть. Коли розсада підросте, її треба підживлювати. Для цього використовую два рази на місяць будь-які органіко-мінеральні добрива, призначені для всіх видів рослин (один ковпачок на літр води). Поливаю й обприскую розсаду водою кімнатної температури через день. Для зміцнення кореневої системи використовую яєчну шкаралупу. Перемелюю її у млинку на порошок. Досить половини чайної ложки на літр води і підживлювати кожні два тижні. Наприкінці травня розсаду порею висаджую на грядку у заздалегідь підготовлені ямки, в які перед цим наливаю воду. При пересаджуванні рослини хворіють, тому цю операцію варто проводити у похмуру погоду — так вони швидше приживуться. Влітку, коли цибуля-порей підросте, її потрібно підгорнути якомога вище. Це додасть соковитості і вибілить стебло. м. Луцьк