Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Театральному майдані в Луцьку встановили Різдвяного Дідуха (ФОТО)

Волинь-нова

На Театральному майдані в Луцьку встановили Різдвяного Дідуха (ФОТО)

Сьогодні, у переддень Різдва Христового, на Театральному майдані вперше у Луцьку встановили Різдвяного Дідуха - символа Різдвяних свят, достатку, миру й злагоди


Поряд із Дідухом уже традиційно встановили громадську свічу. Члени обласної організації “Пласт” внесли Віфлеємський вогонь та запалили громадську свічу.



Він радуватиме лучан та гостей міста до Водохреща, повідомляється на сайті Луцької міської ради. Майже триметрового Дідуха виготовила майстриня з Турійщини Валентина Якимович, а підставку під нього - Наталія Довгалюк.


Поряд із Дідухом уже традиційно встановили громадську свічу. Члени обласної організації “Пласт” внесли Віфлеємський вогонь та запалили громадську свічу, яку виготовили представники братства бджолярів Волині “Ройовий стан”.


Участь у святковому дійстві взяли заступник міського голови Андрій Киця та депутат міської ради Алла Надточій.


Звертаючись до присутніх, Андрій Киця наголосив, що дідух є традиційним символом, оберегом. Наші прадіди його встановлювали у своїх будинках. Він привітав присутніх з Різдвом Христовим, побажав смачної куті та гарних святкувань.


До вітань приєдналася й депутат Алла Надточій, яка побажала усім злагоди у родинах, миру, добра, гарного Різдва Христового та смачної куті.


Потому юні лучани декламували вірші та співали колядки.



Фото із сайту Луцької міської ради.

Telegram Channel