Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

«Не закривайте школу! Не знищуйте село!»

Батьки школярів Облапівської ЗОШ I – III ступенів Ковельського району занепокоєні планами створення Дубівської об'єднаної територіальної громади, бо дізналися, що через цю реорганізацію закриють їхню школу. Вони написали відкритого листа до всіх керівників влади: від голови Дубівської ОТГ Романа Троцюка до Президента. Підписалися 144 людини. У цьому зверненні переконують, що закриття середньої школи призведе до занепаду й втрати одного з найбільш знаних сіл Ковельщини

«Нині у школі навчається 101 учень, через два роки їх уже буде 130. Із 23 середніх шкіл району наша на восьмому місці за наповнюваністю. Тут викладають досвідчені педагоги-професіонали, що 6 разів ставали переможцями районного конкурсу «Вчитель року», 4 рази – призерами обласного такого змагання та тричі – його лауреатами», – пишуть батьки.



Прислухайтеся до здорового глузду і не руйнуйте того, що створене нашими попередниками!



А далі перераховують досягнення учнів, 70% яких стали студентами-бюджетниками престижних вишів. Серед випускників сільської школи є й доктори та кандидати наук. Важливим фактором, що не виправдовує реорганізацію, батьки називають економічний, за яким на одного учня Облапівської школи витрачається коштів із освітньої субвенції не більше, ніж у Дубівській. Також описують належний рівень матеріально-технічної бази школи, де функціонують сучасний кабінет інформатики, простора їдальня, майстерня та бібліотека, а шкільні кабіненти та коридори відремонтовані коштами меценатів-емігрантів із Канади.
Школа у селі Облапи існує ще з 30-х років XX століття і не закривалася ні під час Другої світової, ні у важкі повоєнні та кризові 90-ті.
«Тож чи не злочин – знищити школу в суверенній державі, незалежність якої разом із тисячами українців виборювали і випускники цього навчального закладу? – запитують батьки і продовжують: — Нам сказали, що будуть довозити наших дітей до Дубівської школи автобусом. А чи не доцільніше було б учнів із сусідніх сіл – Городища, Гредьків та Красноволі – довозити в нашу Облапівську школу? Адже це тільки 6—11 км, бо до Дубівської – 15 — 21 км, а із заїздом в Облапи – 29 км.
Тому ми звертаємося до голови Дубівської ОТГ Романа Троцюка: прислухайтеся до здорового глузду і не руйнуйте того, що створене нашими попередниками! Не закривайте школу і не знищуйте село! Не накликайте на себе гнів людський і Божий!»
І. С. Петровська,
О. В. Гунчик,
Т. П. Зубрикова,
О. І. Ліхванчук
та ще
140 підписів.


 

Telegram Channel