Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Гройсман пообіцяв розширити перелік безплатних ліків

Уряд зробить доступними більше препаратів для дітей

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час відвідування разом з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною аптеки «Славутич» у Шевченківському районі Харкова, повідомляє «Укрінформ».



Пацієнти із захворюваннями серцево-судинної системи, хворі на цукровий діабет та бронхіальну астму мають можливість отримати за державною програмою «Доступні ліки» 157 найменувань ліків.



«Ми врахуємо побажання керівництва області про внесення в перелік додаткового числа ліків, які можна призначати дітям, оскільки на даний момент таких препаратів мало», - зазначив Гройсман.


За його словами, потрібен час, щоб дійти до кожного куточка: «Це особливо стосується сільської місцевості, де аптеки братимуть участь у програмі «Доступні ліки"».


Як сказала у відповідь на запитання прем'єра про ціни на ліки керівник Управління охорони здоров'я ОДА Галина Сіроштан, «за нашими даними, ціни на деякі позиції ліків знизилися, іноді до 30%».


За словами голови ОДА Світличної, в реалізації програми «Доступні ліки» беруть участь 226 аптек Харківщини


Нагадаємо, пацієнти із захворюваннями серцево-судинної системи, хворі на цукровий діабет та бронхіальну астму мають можливість отримати за державною програмою «Доступні ліки» 157 найменувань ліків. Держава повністю компенсує вартість 23-х препаратів, частково - 134-х.


 

Telegram Channel