Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

Уряд може виділити Львову 50 мільйонів гривень для будівництва полігону для сміття

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про намір ініціювати виділення Львівській обласній державній адміністрації ці кошти із резервного фонду на будівництво нового полігону твердих побутових відходів

Він також попросив місцеву владу Львова підготувати розрахунки за термінами, необхідними для будівництва полігону. Крім того, прем’єр закликав органи місцевого самоврядування сприяти Львову у вивезенні сміття з міста.



Із різних місць України надходять повідомлення про перехоплення вантажівок зі сміттям зі Львова, яке намагаються незаконно скинути в інших українських регіонах.



Про це йдеться на сайті «Радіо Свобода». 19 червня у Львові міська комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на екстреному засіданні вдруге звернулася до керівників держави з проханням визнати Львів зоною екологічної надзвичайної ситуації. Перше таке звернення було 12 червня, і, за словами, міського голови Львова Андрія Садового, залишилося без відповіді. За даними міської ради, на сьогодні сміття у Львові не вивезене з понад 400 майданчиків, з яких відходи не вивозять понад місяць, це 33% від загальної кількості, понад 8500 тонн побутових відходів. 14 червня прем’єр-міністр Володимир Гройсман розкритикував міського голову Львова Андрія Садового через невирішену проблему з вивезенням твердих побутових відходів. Наприкінці травня минулого року на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа. Внаслідок зсуву загинули троє рятувальників, а тіло міського еколога досі так і не знайшли. Відтоді Львів має проблеми з вивезенням твердих побутових відходів.

Telegram Channel