Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Двадцятирічна дівчина із Любешівщини пішла добровольцем в АТО

Волинь-нова

Двадцятирічна дівчина із Любешівщини пішла добровольцем в АТО

Ірина Сухаревич наразі знаходиться в населеному пункті Щастя, що в Луганській області. Її основне завдання там – надавати медичну допомогу військовим на передовій

 Після закінчення місцевої початкової школи у с. Селісок дівчина продовжила навчання у ЗОШ сусіднього села Підкормілля. Згодом отримала диплом за спеціальністю «Фельдшер» у Луцькому базовому медичному коледжі. Про це йдеться на сайті Любешівської районної газети «Нове життя».



На запитання: скільки часу буде у зоні проведення АТО, Ірина впевнено відповідає: «До виведення нашої бригади із передової».



Розуміла, що у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України не вистачає медичних працівників. «Усі бояться іти. Та і в мене спочатку виникали сумніви щодо свого вибору. Батьки також були категорично проти… Та це вже - в минулому», - розповідає дівчина. 
Насамперед Ірина пройшла спеціальну військову підготовку протягом місяця у навчальному центрі Сухопутних військ ЗСУ «Десна», потім декілька тижнів - у м. Володимир-Волинський. Дівчина зізнається, що нелегко було спочатку адаптуватися до військових умов: підйом о п’ятій годині ранку, фізична посилена підготовка тощо.  
А вже пізніше вона потрапила безпосередньо у зону проведення бойових дій у складі 2-ї роти першого механізованого батальйону 14-ї ОМБр. Їхня бригада знаходиться у «червоній зоні», де з усіх боків чигає небезпека. Ірина працює медиком, її основні обов’язки – надавати якісну медичну допомогу військовим, щоденний огляд бійців, а ще вона – інструктор із тактичної медицини. Зізнається: спочатку було дуже страшно, адже поранення бійців бувають різні. Але за місяць Ірина вже звикла до такої роботи. 

Telegram Channel