Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Генпрокуратура заявляє про масові страти окупантами людей на Донбасі

Є свідки 134-х таких злочинів

Свідки повідомили про масові страти, скоєні бойовиками «ДНР»/«ЛНР» і військовими РФ на Донбасі. Про це зазначається у відповіді Генеральної прокуратури України (ГПУ) на запит РБК-Україна, інформує УНІАН.


Вказано, що на даний час у досудовому розслідуванні допитано як потерпілих понад 900 осіб, які безпосередньо утримувалися у полоні та зазнали тортур, катування та нелюдського поводження з боку представників терористичних організацій.



Зокрема, потерпілі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб, 121 з яких на цей час не ідентифіковано.



«Зокрема, потерпілі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб, 121 з яких на цей час не ідентифіковано. Разом із тим, під час розслідування виявлені факти вбивства військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації та учасниками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» полонених військовослужбовців та цивільних осіб. На цей час з показань допитаних потерпілих ідентифіковано 13 осіб, що були вбиті учасниками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР»», – вказано у відповіді.


В ГПУ підкреслили, що, відповідно до свідчень, мали місце факти масових вбивств у містах Слов'янськ, Горлівка, Макіївка та в районі Іловайська Донецької області. На причетність до вчинення цих злочинів на даний час слідчим шляхом перевіряється більше десяти осіб з числа бойовиків «ДНР» і «ЛНР» та військовослужбовців Збройних сил РФ.

Telegram Channel