Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

КІРПУ ВБИЛИ ЧИ ДОВЕЛИ ДО САМОГУБСТВА?

У понеділок ввечері на власній дачі в Бортничах під Києвом було знайдено мертвим міністра транспорту Георгія Кірпу. За попередніми даними, причина смерті – вогнепальне поранення в голову...

У понеділок ввечері на власній дачі в Бортничах під Києвом було знайдено мертвим міністра транспорту Георгія Кірпу. За попередніми даними, причина смерті – вогнепальне поранення в голову.
На місці події було знайдено пістолет ПСМ калібру 5,45 мм і гільза. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за статтею “доведення до самогубства”. Водночас 5-й канал повідомив, що в Кірпи може бути кілька вогнепальних поранень, і це не самогубство. Окрім того, за даними УНІАНу, в день смерті Кірпа відмовився від послуг охорони, що не може не викликати підозри. Але навіть якщо припустити, що Кірпа сам застрелився, все одно виникає запитання: що його до цього спонукало?
Один з керівників виборчої кампанії Віктора Ющенка Петро Порошенко вважає, що Георгій Кірпа покінчив життя самогубством, і пов’язав це з використанням великих коштів транспортної галузі на фінансування виборчої кампанії кандидата Віктора Януковича. За його словами, Георгій Кірпа міг бути доведений до самогубства з метою “приховати докази або зробити його винним у тому, де він був лише механізмом реалізації планів людей, які стояли набагато вище”.
Як відомо, два тури “Укразалізниця” возила по всій країні мільйони відкріпників, “спостерігачів” і просто “бритоголових” хлопців, які голосували за кандидата від влади. Водночас, навіть така “добросовісна заповзятливість” міністра не отримала винагороди: одразу після другого туру виборів у ЗМІ з’явилося повідомлення, що після зустрічі з Януковичем Кірпа втратив два зуби і лежить у лікарні. Перед переголосуванням представник Януковича у ЦВК Нестор Шуфрич назвав Кірпу зрадником, оскільки “Укрзалізниця” відмовилася надавати окремі вагони для доставки людей Януковича, і навпаки – сприяла команді Ющенка.
Народний депутат Микола Томенко, коментуючи смерть міністра транспорту, запропонував взяти під охорону колишнього керівника Державного управління справами Ігоря Бакая, голову адміністрації Президента Кучми Віктора Медведчука і колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка, які, за його словами, також є свідками злочинів режиму і їхньому життю загрожує небезпека (багато політиків напряму пов’язують смерть Кірпи із несподіваним “самогубством” після другого туру виборів голови Українського кредитного банку Юрія Ляха). До речі, одразу після свого раптового звільнення Леонідом Кучмою 24 грудня Ігор Бакай залишив Україну.
Telegram Channel