Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Підстреленого лебедя прихистили старовижівські енергетики

Волинь-нова

Підстреленого лебедя прихистили старовижівські енергетики

Пожежна водойма місцевої філії ПрАТ «Волиньобленерго» стала тимчасовим домом для птаха, якого поранили браконьєри

Незвичний гість оселився тут два тижні тому. А передувала новосіллю трагічна історія. Нещодавно у селі Мизовому нелюди влаштували полювання на білих красенів. Троє із чотирьох птахів загинули від куль, а ось одному пощастило вижити. Пораненого, його забрав додому місцевий еколог Андрій Савчук. Лебідь тиждень пожив у нього у хлівчику, але ж природа бере своє: птах водоплавний, тому ходить погано, та ще й рана давалася взнаки…

« Троє із чотирьох птахів загинули від куль, а ось одному пощастило вижити.»

Вихід із ситуації запропонувала дружина Ірина, яка працює бухгалтером у місцевій філії «Волиньобленерго». На її прохання прихистити самотнього бідолаху на місцевій пожежній водоймі, розташованій біля адміністративного приміщення енергетиків, директор Віктор Маркевич відгукнувся одразу. Вже того ж дня лебідь «переїхав» до нового, хай і невеличкого дому. Місце вподобав, залюбки підпливає до берега, коли працівники філії приходять погодувати несподіваного сусіда.

Енергетикам мимоволі довелося стати і природознавцями. З’ясували, що зерна птах не їсть, а от хліб полюбляє. Приносять навіть свіжу рибу, та новосел її теж ігнорує. Сам вишукує дрібних молюсків, черв’яків, скубає водяні рослини.

Але перші нічні заморозки змушують підшукати більш підходяще місце для зимівлі пораненого красеня. Енергетики сподіваються на допомогу Луцького зоопарку, який неодноразово виручав волинян у таких непередбачуваних ситуаціях. Тут виходжували не тільки поранених лебедів, а навіть екзотичного загубленого пелікана, який три роки тому невідомо як опинився на городі у мешканця села Коршів Луцького району.

Telegram Channel