Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«На нас вилито багато негативу, але люди розуміють, що без судів не обійтися, бо це єдина інстанція, де можна вирішити конфлікт»

Діти в образі ангелів зворушили і розчулили.

Волинь-нова

«На нас вилито багато негативу, але люди розуміють, що без судів не обійтися, бо це єдина інстанція, де можна вирішити конфлікт»

Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк на урочистостях із нагоди Дня працівників суду назвав 2017-й «роком випробувань»

Петро Філюк у своєму виступі акцентував увагу на людяності.
Петро Філюк у своєму виступі акцентував увагу на людяності.

 Так склалося, що апеляційна інстанція області — ​це місце, де не лише звершується правосуддя, а й відбуваються головні події в житті суддівської спільноти. У цьому впорядкованому приміщенні зазвичай проходять семінари, щорічні підсумкові звіти, зустрічі з представниками вищих судових інстанцій, а також урочистості з нагоди державних та професійних свят. От і 15 грудня, у День працівників суду, тут зібрався повен зал юристів. Лейтмотивом урочистого заходу стала тема людяності. До неї час від часу поверталися всі промовці, наголошуючи на тому, що саме брак людяності веде до проблем, якими в підсумку займаються суди.

Штатна чисельність суддів скоротилася наполовину, але кількість розглянутих справ за перше півріччя 2017–го у порівнянні з 2016–м не лише не зменшилася, а навіть збільшилася на 50%.

— Ми переосмислюємо час, що пройшов із попереднього Дня працівників суду. Якщо 2016–й був роком потрясінь, тому що значна частина наших колег пішла у відставку, то 2017–й виявився роком випробувань. Штатна чисельність суддів скоротилася наполовину, але кількість розглянутих справ за перше півріччя 2017–го у порівнянні з 2016–м не лише не зменшилася, а навіть збільшилася на 50%. Зрозуміло, строки були порушені, але судові справи розглянуті. І тому ми отримуємо подяки від людей. Бо хоча на судову систему і вилито багато негативу, свідома маса громадян розуміє, що без суду — ​ніяк. Це єдина установа, де можна вирішити конфлікт.

Привітати колег із професійним святом прийшли суддя у відставці Олександр Фідря та начальник територіального управління Державної судової адміністрації Наталія Коцирій.
Привітати колег із професійним святом прийшли суддя у відставці Олександр Фідря та начальник територіального управління Державної судової адміністрації Наталія Коцирій.

 Багато уваги на урочистості було присвячено ветеранам судової системи. Це відомі в нашому краї люди, які внаслідок кампанії за так зване «очищення судів» пішли у відставку. Але про них не тільки не забули, а й спонукали об’єднатися у громадську організацію. І тепер вони можуть продовжити роботу в іншій ролі, а головне — ​передати молодим свій безцінний досвід. Із нагоди свята ветерани почули багато теплих слів і отримали річні абонементи на всі вистави в обласному музично-драматичному театрі.

Працівники судів, які продовжують виконувати свої обов’язки, теж не були обділені увагою. Подяки голови апеляційного суду області та територіального управління Державної судової адміністрації України на Волині отримали чимало суддів і працівників апаратів судів. Нагрудним знаком «Почесна відзнака вищої Ради правосуддя» нагородили суддю Анатолія Хомицького, Почесною грамотою Ради суддів України відзначено суддів Катерину Антонюк та Миколу Хвильового.

Із професійним святом служителів Феміди привітали начальник територіального управління Державної судової адміністрації Наталія Коцирій, судді у відставці Олександр Фідря та Оксана Завидовська-Марчук, протоієрей Свято-Троїцького кафедрального собору Володимир Подолець. Ліричності атмосфері додали пісні під гітару вчителя Луцької гімназаії № 14 Олега Романюка. А кульмінацією свята став виступ дитячого хору в образі ангелів, який до глибини душі розчулив усіх присутніх.

Telegram Channel