Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Пішов на штурм «жовтневого» й опинився біля розбитого корита

Міхо, це вже навіть не цирк на дроті...

Волинь-нова

Пішов на штурм «жовтневого» й опинився біля розбитого корита

Після спроби «взяти» Міжнародний центр культури і мистецтв (колишній Жовтневий палац) у центрі Києва від Міхеіла Саакашвілі відвернулись навіть нечисленні соратники

Міхеіл Саакашвілі намагається організувати революцію, але виходить комедія. На жаль, не дуже смішна, адже внаслідок безглуздих погромів є поранені. «Штурм» «Жовтневого», коли там відбувався концерт, засудили посольства Канади, США та Великобританії, зазначивши, що це зловживання правом на мирний протест. Революціонер із Грузії зрозумів, що переборщив і спробував перекинути вину на «владу» — ​мовляв, це вона влаштувала таку провокацію. Хоч чи не всі телеканали показали кадри, на яких Саакашвілі зі сцени закликає йти у Жовтневий палац і зробити там «штаб нашої координацій­ної ради». В результаті силовики заявили про 68 своїх поранених співробітників.

Саакашвілі спалив себе сам. Але разом із тим він дискредитував і саму протестну акцію, від якої дистанціювались тверезі критики дій теперішнього українського державного апарату.

Дурний заклик екс–президента Грузії іти у «Жовтневий» засудили і його найближчі соратники. Зокрема, нардеп Єгор Соболєв заявив: «Перш ніж закликати людей зі сцени, потрібно думати, куди ти їх кличеш. Кожен крок має бути прорахований і вчасно роз’яснений людям. Сьогодні нам не потрібна була штовханина з нацгвардійцями». «Революції починаються не так», — ​сказав ще один опонент політики Порошенка Мустафа Найєм.

Тим часом голова фракції Блоку Порошенка Артур Герасимов не проминув нагадати Саакашвілі, як 26 травня 2011 року у Тбілісі спецпризначенці за його наказом перетворили «мирну демонстрацію опозиції на м’ясорубку». На думку Герасимова, штурмовики у центрі Києва мали за мету спровокувати поліцію та Нацгвардію на стрілянину, але «поліцейські, серед яких були і ветерани АТО, проявили справжню мужність, силу та витримку».

Саакашвілі спалив себе сам. Але разом із тим він дискредитував і саму протестну акцію, від якої дистанціювались тверезі критики дій теперішнього українського державного апарату. Вони не хочуть зв’язуватися з «явним психопатом», як назвала Міхеіла Саакашвілі відомий соціолог Ірина Бекешкіна.

Василь РОГУЦЬКИЙ

Telegram Channel