Курси НБУ $ 39.43 € 42.75

ХОЛОСТЯКИ — В ОБХІДНИКИ!

Що таке “обхідник”?— запитаєте ви. Та це ж працівник-підрядник в енергетичній системі, котрий...

Що таке “обхідник”?— запитаєте ви. Та це ж працівник-підрядник в енергетичній системі, котрий дбайливо обходить абонентів і переписує покази лічильників.
Отож, вам вручили завдання на обхід і ви сміливо беретесь за роботу. Чому сміливо? Та тому, що в кожному дворі сільської вулиці не один, а декілька собацюг, котрі так і норовлять спробувати на смак вашу ногу. Неймовірний лемент супроводжує вас із двора у двір. Коли ж господар милостиво допускає вас до електролічильника, ви з жахом усвідомлюєте, що до цього приладу не добратись. Адже прикріплений він аж під стелею на триметровій висоті. Навіть ліхтарик не в силі висвітлити на табло такі потрібні вам цифри. В очах починає рябіти. А тут ще й моська все-таки встромила гострого зубчика у вашу литку. Сичите від болю. “Невже інфекція?”.
Несподівано провалюєтесь ногами під сніг. Вода захлюпала у взутті. Помирати не можна, простуджуватись — теж. Вам ніхто не оплатить лікарняний лист, в трудовий стаж робота не зараховується теж. Так сказали тьоті-дяді енергетичної установи, коли з вами уклали угоду на виконання робіт. А на соцстрах же, в пенсійний фонд і на безробіття вираховують із зарплати... — свердлить вашу голову думка під танець заметілі і дощу. З почуттям виконаного обов’язку покидаєте останнього абонента, бо й почуватимете себе патріотом перед енергоустановою: вже й хати старенької немає давно, а збережений лічильник, припорошений пилом, довелось діставати з гаража, щоб ви показники останні записали. Така вже в нас чіткість енергообліку.
... До чого ж тут холостяки? Для них робота обхідника — найкращий спосіб провести так звані оглядини. Доступ в кожен дім. Одне око — на лічильник, іншим — шукаєте, вивчаєте, придивляєтесь, оцінюєте і тещу, і наречену. Я вже маю на приміті.
Петро ГАВРИЛЮК, обхідник.
Луцький район.
Telegram Channel