Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Жителі Швейцарії їздять до сусідньої Франції й залишають там... сміття

Тепер зрозуміло чиє це сміття.

vnews.agency

Жителі Швейцарії їздять до сусідньої Франції й залишають там... сміття

Виявляється, це дешевше, ніж платити у своїй країні за його утилізацію

Представники митниці французької області Франш-Конте, яка межує зі Швейцарією, стверджують, що перехопили 140 швейцарців, які мали намір викинути сміття за кордоном. Один з них устиг залишити мішки на узбіччі, але його вистежили за іменем і адресою на викинутих документах.

За оцінкою французької влади, їм вдалося запобігти ввезенню в країну приблизно 10 тонн сміття. Попри це, багатьом «туристам» зі Швейцарії вдалося вислизнути від митників.

Причиною розвитку «сміттєвого туризму» стала дорожнеча утилізації відходів у Швейцарії. У деяких регіонах установлені електронні урни, які зважують сміття й вимагають гроші за кожен кілограм. Подекуди відходи можна викидати тільки в дорогих мішках, схвалених місцевою радою. Трапляються й інші побори.

Швейцарців, які везуть сміття за кордон, не лякає навіть штраф у розмірі €150 у Франції.

Одним з побічних ефектів цих систем є те, що швейцарці іноді називають «сміттєвим туризмом» або практикою вивезення побутових відходів у інші райони, щоб уникнути великих витрат. І, схоже, Франція стає дедалі привабливішим місцем для швейцарських туристів-«сміттярів». Тим паче що добратися до сусідів можна навіть на тролейбусі.

Швейцарців, які везуть сміття за кордон, не лякає навіть штраф у розмірі €150 у Франції. «Ми, звісно, говоримо їм забирати своє сміття. Але деякі відповідають, що штраф дає їм право залишити його у Франції», — скаржиться представник французької митниці.

Telegram Channel