Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Причина раку — брак любові й стреси

Фото life.pravda.com.ua.

Причина раку — брак любові й стреси

Так вважає лікар-психотерапевт, кандидат медичних наук, психоонколог Владислав Матреніцький (на фото)

«Пухлина – лише верхівка айсберга. Її основа – невміння, нездатність людини впоратися з проблемами життя, психотравмами і внутрішньоособистісними конфліктами, – стверджує вчений у книзі «Канцерогенний розум. Психосоматичні механізми раку». – Усе це призводить до хронічного стресу, який пригнічує імунітет та інші системи, що захищають людину від онкологічних патологій. Підсумком стає криза із втратою волі до життя, що запускає програму саморуйнування.

Рак —це знак: тіло втомилося підпорядковуватися і терпіти, організм прагне «перезавантаження»: розв’язання кризи, лікування застарілих психотравм, задоволення глибинних потреб у любові, щасті.

Психотерапевт вважає, що рак – це психо–соціо–духовно–соматичне захворювання. Його причини – нестача у житті людини любові, незцілені (часто з дитинства) психічні травми і незадоволені, пригнічені потреби, найважливіші з яких – проявляти свої почуття, бути унікальною особистістю, жити так, як велить душа.

Першим стресом для дитини, яка ще перебуває в лоні матері, може послужити думка жінки про аборт. Або коли малеча рухлива, активна і бешкетлива, а батьки весь час намагаються змінити її, пригнічуючи справжні бажання і почуття. Кожен з досвіду знає, наскільки авторитарними і навіть жорстокими бувають дорослі у ставленні до дітей. Якщо людина живе в умовах, які створюють постійний стрес, ризик виникнення раку в майбутньому збільшується.

Невдоволення життям породжує глибокі внутрішньоособистісні конфлікти і неусвідомлене прагнення смерті. «Канцерогени, які оточують сучасну людину постійно, тільки тоді провокують недугу, коли хронічний стрес досягає рівня онкогенного дистресу. Руйнуються імунітет й інші системи протиракового захисту організму», – пояснює психотерапевт.

У той же час Владислав Матреніцький упевнений, що не варто сприймати хворобу як довічний вирок. Рак —це знак: тіло втомилося підпорядковуватися і терпіти, організм прагне «перезавантаження»: розв’язання кризи, лікування застарілих психотравм, задоволення глибинних потреб у любові, щасті.

Оксана КРАВЧЕНКО

Telegram Channel