Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«На городі кабачок  грів на сонечку бочок…»

Фото 7dach.ru.

«На городі кабачок грів на сонечку бочок…»

Середина літа — найбільш вдалий час для того, щоб побалувати себе та рідних смаколиками з цього овоча. Тим паче, що це корисний і апетитний продукт, у якому міститься дуже мало калорій. Ви, напевно, й не уявляєте, скільки найрізноманітніших наїдків можна приготувати з кабачків

Суп–пюре із цукіні

Смачний зелений супчик із кабачків пахне свіжістю та літом. Особливо смакуватиме із домашніми білими сухариками

 

 Інгредієнти: 2 цукіні, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морквина, зелень (кріп, петрушка), 2 зубчики часнику, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла, 1 лавровий лист, 2 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець, сіль — за смаком, 1 л води (бульйону).

Приготування. Кабачки покраяти дрібними кубиками і невелику частину відкласти. Картоплю порізати більшими кубиками, цибулю — півкільцями. Часник пропустити через прес. Посікти зелень. У сотейнику в розігрітій олії спасерувати цибулю і часник 5 хвилин, всипати кабачки і, помішуючи, смажити 5 хвилин. Додати картоплю, перемішати і обсмажити ще 2–3 хвилини. Залити овочі гарячою водою чи бульйоном, додати спеції, помішати, зменшити вогонь і тушкувати під кришкою приблизно чверть години. Наприкінці всипати зелень. Відкладені кабачки присолити й обсмажити 10–12 хвилин на вершковому маслі. Блендером збити суп до стану пюре. При подачі в кожну тарілку покласти трохи обсмажених кабачків і притрусити зеленню. Подавати з грінками, сухариками, зі сметаною чи вершками.

 

«Човники», фаршировані моцарелою

Спробуйте приготувати звичну страву з італійськими нотками

 

 Інгредієнти: 3–4 невеликі кабачки, 0,3 кг сосисок, 1 скл. сухарів, 1 зубчик часнику, 1 скл. томатного соусу або кетчупу, 0,5 скл. подрібненої моцарели, 0,5 скл. натертого твердого сиру.

Приготування. Кабачки для цієї страви треба брати не старі, з дрібними незрілими зернятками. Розріжте їх уздовж навпіл, виберіть ложкою м’якоть і в окремій ємності ретельно перемішайте її з покраяними на кружальця чи напівкружальця сосисками, сухарями, подрібненим часником і твердим сиром (моцарелу поки що не чіпайте). Начиніть цією сумішшю половинки кабачків і полийте зверху томатним соусом. Розкладіть нафаршировані «човники» на деко з високими бортиками, накрийте кулінарною фольгою. Духовку нагрійте до 170 градусів і запікайте страву 40–50 хвилин. Потім зніміть фольгу, посипте кабачки подрібненою моцарелою і поставте в духовку ще на кілька хвилин, щоб сир розплавився.

 

Кабачковий торт

Здавалось би, це кондитерський виріб, який зазвичай подають на десерт. Проте останнім часом усе більшої популярності набувають закусочні торти. Кабачковий — один із них

 

 Інгредієнти: 600 г кабачків, 5 сирих яєць і 1 варене, 3 ст. л. (з гіркою) борошна, 2–3 морквини, 2 великі цибулини, 0,5 кг помідорів, 3–4 зубчики часнику, зелень петрушки, 4 ст. л. майонезу, сіль, чорний мелений перець — за смаком, олія для смаження.

Приготування. Кабачки натерти на тертці з великими отворами, посолити, перемішати і залишити на 10–15 хвилин, щоб пустили сік, згодом трошки відтиснути і злити його. До кабачків додати збиті яйця, зелень петрушки і вичавити три зубчики часнику. Просіяти борошно, перемішати, досолити і поперчити за смаком. На розігріту сковорідку з діаметром дна 18–19 см влити трохи олії, прогріти її і викласти приблизно 4 ст. л. кабачкового тіста, розрівняти ложкою і на невеликому вогні обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Таким чином спекти 5 коржів товщиною 3–5 мм.

Далі готуємо овочі. Цибулю, порізану дрібними кубиками, обсмажити на невеликій кількості олії до прозорості, додати потерту на дрібній тертці моркву і, помішуючи, тушкувати на малому вогні 15–20 хвилин. Помідори опустити в окріп на 20 секунд, потім облити холодною водою, зняти шкірку і нарізати їх кружальцями завтовшки 2–3 мм. Майонез приправити розтертим часником і перемішати.

На тарілку покласти корж, змастити його майонезом. Четвертину моркви з цибулею рівномірно розподілити тоненьким шаром на корж із майонезом. Зверху викласти кружальця помідорів, помазати їх майонезом і накрити наступним коржем. Таким чином перекласти всі коржі, останній змастити майонезом і притрусити тертим вареним яйцем, прикрасити помідорами та листочками петрушки. Кабачковий торт поставити в холодильник на 2 години, після чого можна подавати на стіл.

 

Оладки «Літні»

Скільки існує варіантів цієї страви — цього вам не скаже ніхто. Ми ж пропонуємо ще один рецепт до колекції

 

 Інгредієнти: 2 скл. натертих кабачків, 4 яйця, 1 скл. борошна, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 1 ч. л. соди (трохи погасити оцтом), 3 ст. л. оливкової олії, 4 ст. л. розтопленого вершкового масла або сметани.

Приготування. У мисці змішайте кабачки зі злегка збитими яйцями. Додайте борошно, сіль і цукор, соду, оливкову олію. Все добре вимішайте і смажте кабачкові оладки на гарячій сковороді з невеликою кількістю олії. Готову страву можна подавати, поливши розтопленим вершковим маслом, або зі сметаною.

 

Омлет із кабачками

 Ідеальний рецепт сніданку — швидко і корисно

Інгредієнти: 2 яйця, 100 г кабачка, сіль, зелень, перець, 1 ст. л. оливкової олії.

Приготування. Кабачок натерти соломкою (на тертці для моркви по–корейськи), обсмажити до м’якості. Яйця збити із сіллю та зеленню і залити цією сумішшю кабачки. Накрити кришкою, щоб яйця швидше схопились. Готовий омлет порізати на порції і подавати гарячим.

 

Лазанья з кабачків і печінки

Страва на італійський манер із доступних місцевих продуктів

 

 Інгредієнти: 4 молоді кабачки, 400 г печінки, 1 скл. молока, 1 цибулина, 3 яйця, 200 г твердого сиру, 400 г помідорів.

Приготування. Кабачки порізати вздовж на пластинки завтовшки 1,5 см, обсмажити. Печінку розрізати на кілька шматків і вимочити в молоці, подрібнити блендером разом із цибулиною, посолити, поперчити, додати 1 яйце. На дно змащеної маслом форми викласти пласт кабачків, далі — шар печінки, посипати тертим сиром, зверху — кружальця помідорів. Повторити пласти ще раз. Залити все сумішшю з 2 яєць і півсклянки молока, щедро посипати сиром і запікати в духовці 35 хвилин при 180ºС.

 

Кабачково–мигдальні мафіни

А наприкінці, як і має бути в будь-якому меню, — десерт. І також із цукіні! Скуштуйте ніжні ароматні кексики

 

 Інгредієнти: 1 цукіні, 1 скл. борошна, 1 яйце, 130 мл молока, 50 г вершкового масла, 30 г мигдалю, 7 г розпушувача, 1–2 ст. л. цукру, дрібка солі, цукрова пудра для посипання.

Приготування. Кабачок натерти на тертці з великими отворами. Мигдальний горіх підсушити і подрібнити (наприклад, потовкти качалкою або змолоти через кавомолку). Терті кабачки змішати з горіхами, просіяним борошном, розпушувачем та сіллю. Яйце, молоко, розтоплене вершкове масло і цукор збити міксером. Молочну та кабачкову масу ретельно перемішати, тісто порозкладати у змащені вершковим маслом формочки, заповнюючи їх наполовину, поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати кабачкові мафіни приблизно 25–30 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Коли схолонуть, посипте кексики цукровою пудрою.

Telegram Channel