Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Якщо вам 50+

Волинь-нова

Якщо вам 50+

Багато жінок «осіннього» віку не змінюють свій стиль десятиліттями, не підозрюючи, що їхній гардероб, звички і зачіски давно застаріли. Але потрібно сміливо сказати собі правду: зміни потрібні та неминучі. Спробуйте здивувати інших людей, змінивши імідж. Суворих правил для цього немає. Але є кілька універсальних рекомендацій від українського стиліста Олени Донець, які допоможуть мати елегантний і свіжий вигляд

Силует. За будь–якої комплекції можна створити образ стрункої жінки, якщо відмовитися від облипаючого одягу з еластичної тканини, тонкого трикотажу чи віскози. Навіть якщо у вас гарна фігура, матеріал, що облягає тіло, буде працювати не на вашу користь.

Довжина. Універсальна — до коліна — для сукні чи спідниці. Коко Шанель вважала коліна негарним місцем жіночої ноги. «Показувати їх, — говорила вона, — все одно, що оголювати лікті». Тож хай краса ваших ніг і рук закінчується на їх найгарнішому місці!

Колір. Не варто боятися яскравих барв. Але будьте обережними з квітковими принтами. Якщо не впевнені, що зможете справитися з кольоровим поєднанням самостійно, — віддавайте перевагу класичній гамі. Біла блузка і чорна спідниця, наприклад, стильні завжди.

Якщо ви хочете змінювати свій стиль, — зверніться до стиліста чи хоча б запитайте поради в подруги, яка має гарний смак.

Брюки. Це зручно і завжди модно — на роботі, під час відпочинку чи вечірок. Вигідно виділить плюси і приховає мінуси середня посадка до талії. Хай вони будуть вільного крою, але якщо жінка невисока — ліпше вибрати прямий фасон.

Джинси — куди ж без них! Але популярні нині рвані моделі Олена Донець не рекомендує всім, а лише тим, які можуть похвалитися красивими колінами. Саме їх найчастіше видно у протертих дірках.

Зачіска. Максимально адекватна довжина для більш старшого віку — до плечей. І то лише в тому разі, якщо волосся здорове і блискуче. А стрижку можна підібрати такої форми та об’єму, що вона буде мати ефектний вигляд. Сьогодні у тренді сивина. Вона особливо приваблива в короткій стрижці. Але якщо волосся сивіє нерівномірно, то його краще фарбувати в натуральні відтінки або використовувати тонувальні засоби.

Рівняння на Захід? У багатьох європейських країнах жінки старшого віку більш впевнені в собі, ніж українки. І тому нам варто у них повчитися. Але не слід забувати, що вони живуть в іншому суспільстві, і їхня манера одягатися для нас не завжди доречна. Так, 70–річна американка в коротких шортах почуває себе цілком нормально, а українці у них, напевно, буде незручно. Якщо ви хочете змінювати свій стиль, — зверніться до стиліста чи хоча б запитайте поради в подруги, яка має гарний смак.
 

Telegram Channel