Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

В Україні почали з’являтися нові серії автомобільних знаків. Для київських водіїв номери йдуть в інтервалі – АА/КА, у волинських – АС/КС, у рівненських – ВК/НК.

 

Волинські Герої Майдану обвінчались на Буковині у «Червонодібровській січі»: 32-літній дернівський сільський голова Ківерцівського району Олександр Гуч узяв церковний шлюб зі своєю на 12 років молодшою дружиною-художницею Вікторією. Держава зареєструвала їхні взаємини на початку липня.

 

У Турійському лісгоспі відбувся 21-й обласний конкурс вальників лісу. Кращим лісорубом Волині уже вп’яте став Віталій Крисик (на фото), який працює у державному підприємстві «Городоцьке лісове господарство». Зараз він вальник лісу шостого розряду – найвищого ступеня професійності у цій галузі.

 

10 000 доларів відібрали у центрі Луцька у «валютника». Поліція розшукує зловмисника.

 

У Луцьку в радіусі 200 метрів від «Авангарду» за 3 години до початку матчу та 2 години після завершення гри місцевої «Волині» заборонено продаж алкогольних напоїв на винос. Щоправда, це не стосується пива у пластиковій тарі. Заборона діятиме до кінця 2018 року.

 

До Шацької ОТГ можуть доєднатися дві сільські ради – Піщанська та Ростанська. Якщо це станеться, то зміниться наповненість класів, що зменшить фактично до нуля дефіцит освітньої субвенції. Також більш ніж на 75 % зросте інфраструктурна субвенція, адже збільшиться площа об’єднаної територіальної громади та кількість сільських жителів у ній, що випливає з розрахунків суми субвенції.

 

За І півріччя цього року на Волині показник народжуваності становить 10,69, а смертності – 13,68 на 1000 жителів. Тільки в обласному центрі зареєстровано позитивний приріст.

Telegram Channel