Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зарядка для хребта — порятунок від недуг

Прості вправи - користь для всього організму.

Волинь-нова

Зарядка для хребта — порятунок від недуг

Продовжуємо ознайомлювати вас із комплексом фізичних вправ, який розробив доктор біологічних наук Юрій Попов

Вправа 3 (діє на шийний відділ хребта)

Малюнок 7.

Малюнок 8.

Малюнок 9.

Початкове положення: лягти на спину, ноги витягнути (мал. 7). Зосередити всю увагу (внутрішнім зором) на шийному відділі хребта і плавно, але достатньо сильно крутити головою вправо—вліво до упору і т. д. (мал. 8, 9).

 Не лякатися хрускоту в шиї, але на всяк випадок можна зменшити зусилля під час поворотів.

Крутити — означає повертати голову довкола хребта. Не лякатися хрускоту в шиї, але на всяк випадок можна зменшити зусилля під час поворотів. Незважаючи на те, що ця вправа дуже проста, вона оздоровлює та омолоджує, особливо помічна під час головного болю, головокружіння, шуму у вухах, корисна для слуху й зору, при погіршенні пам’яті, обвисанні та огрядності щік, появі зморщок тощо.

Вправа 4 (діє на верхньогрудний відділ хребта і на плечові суглоби)

Малюнок 10.

Малюнок 11.

Малюнок 12.

Початкове положення: лягти на спину, витягнути ноги, руки зігнуті в ліктях і лежать на лінії плечей так, як показано на мал.10. Напружити м’язи грудей та рук і плавно, але сильно  повертати руки (передпліччя) в горизонтальній площині в напрямку боків тулуба, а затим  у напрямку голови, намагаючись завести їх якомога далі (так, як нібито в ділянці плечей чи  передпліччя, перпендикулярно до площини тіла вертикально вбито цвяхи) і руки  крутяться відносно  них, як навколо осі в горизонтальній площині (мал. 11, 12).

Під час  виконання цієї вправи зменшується  біль у ділянці плечей, провисання шкіри  на руках, зокрема в жінок. 

Telegram Channel