Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Шовковицю недооцінюємо. І даремно...

Волинь-нова

Шовковицю недооцінюємо. І даремно...

Наукові дослідження засвідчують, що її плоди надзвичайно цінні

Ягоди білої шовковиці містять 11%, чорної — ​9% цукру, велику кількість фосфорної, яблучної, лимонної кислот, пектинів, дубильних речовин, білків, вітамінів, заліза та інших мікроелементів. У листі й корі дерева теж є цілющі для здоров’я речовини.
Відваром листя лікують простудні захворювання. З нього виготовляють дуже ефективний біогенний стимулятор фомідол, а також препарати від екземи, ревматизму, туберкульозу шкіри. У Китаї кору використовують при цукровому діабеті, водянці, захворюванні нирок.

Відваром листя лікують простудні захворювання. З нього виготовляють дуже ефективний біогенний стимулятор фомідол, а також препарати від екземи, ревматизму, туберкульозу шкіри. У Китаї кору використовують при цукровому діабеті, водянці, захворюванні нирок.

При проблемах із серцем корисно кілька разів щодня вживати свіжі ягоди шовковиці (бажано після їди). Через деякий час стихає біль у грудях, відновлюється працездатність. Народний досвід засвідчує, що хворі цукровим діабетом почуваються набагато краще, якщо їдять плоди шовковиці або п’ють приготовлений із них сік, посипають їжу, наприклад сир, порошком із сушеного листя цієї рослини.

Систематичне вживання шовковиці покращує зір, зменшує ожиріння, очищає кров, нормалізує обмін речовин і кровотворні процеси в організмі. Ягоди мають глистогінні властивості, корисні при захворюваннях шлунка. Сік із них — ​чудовий засіб проти запорів.
Плоди збирають після повного достигання, листя — ​влітку, кору з гілок — ​навесні, а коріння — ​восени. 

Василь ГОЛЮК

Telegram Channel