Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

За перші півроку на території Рівненської області зареєстровано 64 дорожньо-транспортні пригоди через перебування водія у нетверезому стані, 20 із них скоєно в обласному центрі. Унаслідок ДТП постраждали десятеро осіб, одна людина – загинула. П’янота найчастіше сідає за кермо в Сарненському, Рокитнівському і Здолбунівському районах, а найрідше – в Демидівському.

 

Майже щодня до працівників Рівненської обласної дитячої лікарні звертаються батьки дітей, яких покусали кліщі. Ці комахи переносять небезпечні для життя інфекції, зокрема вірусний енцефаліт (запалення оболонок головного мозку). Тож медики закликають після прогулянок у ліс чи парк робити огляд дітей, а якщо є можливість, то в садках, де гуляє малеча, проводити дезінфекційні заходи.

 

У селі Дядькoвичі Рівнeнського рaйону рятувальники витягли коня з ями-сeптика. Господaр відпyстив твaрину пaстися, а вона не помітилa пaстки. Люк, що зaкривав сeптичну яму, був зaржавілим, тому й не витримaв її чималої вaги. Сaмостійно вибрaтися із двомeтрової ями, зaповненої водою, кобила не змоглa, тож влaсник викликaв рятувaльників. Для порятунку тварини було зaлучено дві одиниці cпецтехніки та 9 працівників ДСНС.

 

 20-річний мешканець села Дюксин Костопільського району вдарив ножем 15-літнього земляка з Деражного. Сталося це вночі у селі Суськ під час відпочинку на щорічному фестивалі електронної танцювальної музики.

 

За час проведення на Рівненщині  профілактичної операції «Мак» правоохоронці виявили 12 782 рослини маку та 1285 коноплі. За фактами незаконних посівів розпочато 70 кримінальних проваджень та 25 особам повідомлено про підозру.

 

Жителя Дубенщини атакували невідомі з газовим балончиком. 27 липня близько 11-ї години двоє осіб у медичних масках забігли в незамкнений гараж та розпилили сльозогінну речовину на 43-річного чоловіка та його родича. Потерпілий пов’язує цю подію зі своєю громадською діяльністю.

 

У Зарічному білоруська письменниця Ганна Кондратюк презентувала свою книгу «Від Прип’яті до Нобля», де описала мандрівку українським Поліссям. Письменниця подарувала місцевій бібліотеці декілька книг.

Telegram Channel