Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

У Нововолинську дворічне маля зачинило себе у квартирі на четвертому поверсі, коли бабуся, яка доглядала дитину, відійшла у справах до сусідки. Довелось викликати рятувальників, які дісталися до маленької полонянки через балкон. Дитина була сама годину, з нею все гаразд.

 

Уродженець Ковеля, дворазовий чемпіон світу з бодібілдингу, персональний тренер співаків Насті Каменських та Потапа Андрій Хомицький провів у рідному місті публічну ранкову зарядку. Мета – залучити дорослих і дітей до спортивної активності як до способу життя. На руханку із зірковим земляком прийшло кілька десятків жителів Ковеля.

 

Під час пожежі у Луцьку 91-річна жінка заховалась у шафі. Горіло на 2-му поверсі у самому центрі міста (у будинку, який називають «бім-бомом»). Рятувальники у спеціальному обладнанні змогли вчасно знайти стареньку – її доправили у лікарню. Ймовірною причиною лиха стало необережне поводження з вогнем мешканців верхніх поверхів – хтось кинув недопалок, який потрапив на балкон і спричинив пожежу.

 

Цьогоріч жителі області сплатили на чверть більше податків, ніж минулого року! За підсумками січня–липня 2018-го до бюджетів усіх рівнів на Волині надійшло 3,8 мільярда гривень податкових платежів. Це на 24,9 відсотка більше проти аналогічного періоду минулого року.

 

У рамках благодійної акції «Твори добро» українська діаспора Сан-Франциско сформувала та доправила в усі регіони України гуманітарні вантажі, призначені родинам загиблих учасників АТО. Цього разу заокеанський презент знайшов своїх адресатів і в селі Поворськ Ковельського району, де без тата ростуть двоє хлопчиків-дошкільнят Олег і Ярослав Яворські. На дні пакунка був лист із такими словами: «Від щирого серця прийміть цю невелику допомогу від учнів українських шкіл Сан-Франциско, а також від української громади міста. Бажаємо вам усього найкращого! З любов’ю, українці із Сан-Франциско, Каліфорнія, США».

 

На Волині двоє людей отруїлося грибами. На щастя, обійшлось без смертельних випадків. У результаті споживання решіток та синяків потерпіли мешканці Горохівського району та міста Нововолинська. Зазначимо, щорічно десятки волинян стають жертвами «тихого полювання», деякі випадки закінчуються летально. Зокрема, в минулому році отруїлось 29 осіб, з них 9 дітей, померло  двоє дорослих та одна дитина.

Telegram Channel