Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Луцькі юні футболісти захищали честь України на турнірі у Швеції

Світлина на пам’ять із головним уболівальником Володимиром Цибульським.

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА.

Луцькі юні футболісти захищали честь України на турнірі у Швеції

Команда ФК «Підшипник» взяла участь у найбільшому в світі юнацькому чемпіонаті з футболу Gothia Cup

Щороку, з 1975-го у місті Гетеборг за підтримки корпорації SKF Group проходить футбольне свято, яке збирає майбутніх світових зірок. Про масштабність події говорять цифри: 16–21 липня аж 110 зелених полів перетворилися на місце запеклих баталій, а за першість змагалася 1731 команда, представляючи 78 націй.

Подарунок від батьків.
Подарунок від батьків.

15 наших хлопців входили у вікову групу 12 років. І на них чекала важка конкуренція, адже всього у ній було 169 колективів! Відзначимо, що юні футболісти з Луцька єдині гідно представляли Україну на турнірі. Суперниками козачат у групі були команди зі Швеції, Об’єднаних Арабських Еміратів та Норвегії. Команда з Луцька завдяки впевненій грі (чого лише варта перемога над норвезькою командою — ​10:0!) зайняла перше місце і вийшла у фінальну частину змагання. В 1/32 ФК «Підшипник» зійшовся з однолітками з Таїланду, і знову перемога — ​4:0! Проте в 1/16 наші хлопці поступилися узбецьким футболістам — ​0:2 і залишили турнір. Далися взнаки переживання і надмірна втома. Адже так сталося, що часовий проміжок між іграми становив менше 10 годин. До того ж, як розповіли юні футболісти, суперники з академії клубу «Спартак» були значно вищими та міцнішими. А ще їм просто пощастило краще відпочити після попередньої гри. Тренер нашої команди Михайло Мельник задоволений результатом і сподівається, що на турнірі наступного року його підопічні покажуть ще кращий результат, адже потенціал для цього є.

Компанія взяла на себе повне фінансове забезпечення підготовки, виступу команди в турнірі та культурно-розважальної програми. А це не багато, не мало, а 730 тисяч гривень.

Хлопці захоплено розповідають про змагання — ​чудову організацію, гарні умови проживання… А ще їх вразила величезна кількість уболівальників, підтримка яких давала відчуття виступу на «дорослому» чемпіонаті. Запам’яталося і дозвілля. Чого лише варті відвідини одного з найбільших у світі парків розваг «Лісберг»! До речі, юні футболісти мали й відрядні — ​витратили їх, як розповідають, на спортивний інвентар та сувеніри батькам.

Поїздка на футбольне свято була б неможливою без підтримки ПрАТ «СКФ Україна». Компанія взяла на себе повне фінансове забезпечення підготовки, виступу команди в турнірі та культурно-розважальної програми. А це не багато, не мало, а 730 тисяч гривень. Окремих слів подяки від батьків та футболістів заслужили представники компанії — ​фахівець із персоналу Наталія Приймачук і начальник відділу логістики Сергій Шлапа. Вони, як розповіли хлопці, були їм під час подорожі, наче рідні батьки.

Генеральний директор «СКФ Україна» Володимир Цибульський подякував команді, тренерові та батькам юних зірок за гарний результат і побажав нових спортивних звершень. Йому ж від рідні майбутніх Шевченків і Ребрових подарували персональну футболку з № 12, що символізує головного уболівальника.

Telegram Channel