Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Рівнянин Михайло Романчук став чемпіоном Європи з плавання. У Великобританії спортсмен виборов нагороду на дистанції 400 метрів вільним стилем, подолавши її за 3 хвилини 45 секунд, випередивши найближчого суперника на 2 секунди. Це кращий результат сезону в Європі і третій – у світі.

 

Медик із Зарічного повернулась із зони АТО й поїхала на заробітки. З передової працювати в Іспанію вирушила жінка-доброволець, волонтерка АТО Лариса Кирикович, яка вивезла з поля бою 250 поранених. За заслуги має недержавну нагороду – орден «Народний Герой України», а от роботи за фахом у Зарічному, що на Рівненщині, їй не знайшлося.

 

80 жителів Рівненської області облаштували у себе вдома сонячну або вітряну електростанцію. Ще рік тому таких було лише 15. Надлишкову електрику вони продають державі за так званим «зеленим тарифом».

 

Мережа центрів «Паспортний сервіс» запровадила на Рівненщині абсолютно нову послугу – виїзне обслуговування громадян за місцем проживання чи роботи, що діє вже 2 тижні. У центрі Рівного стоїть автобус, у якому можна замовити закордонний паспорт за 3500 грн, внутрішній (ID-картки) – за 2193 грн. Термін виготовлення документа – 7 днів.

 

За один день, 4 серпня, рівненські рятувальники тричі надавали допомогу людям, на яких напали комахи. Працівники ДСНС знищили одне осине кубло і два кубла шершнів. Вони виїздили у села Кам’яногірськ та Зоря Рівненського району, а також в Обарів, де небезпечні комахи поселились на пляжі готельно-розважального комплексу «Швейцарія».

 

У причепі вантажівки, яка стояла на стоянці неподалік міста Здолбунів, згоріла тонна деревного вугілля. Усього в машині було 10 тонн цього вантажу. На щастя, оперативно та фахово спрацювали пожежники, тому вогонь знищив лише десяту частину товару. Рятувальники вручну розбирали мішки з вугіллям, щоб дістатись до осередку загорання, не припиняючи при цьому гасити вогонь.

 

У Кабінеті Міністрів затвердили проект, згідно з яким у селах 15 областей України має бути зведено 310 сучасних нових амбулаторій. Рівненщина потрапила у список цих регіонів, тут збудують 34 такі заклади. Більше, до речі, з’явиться лише на Полтавщині.

Telegram Channel