Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Нове обладнання – для здоров’я лучан

Лаборант Поліна Колбасенко готує пацієнта до огляду на новому рентгенапараті.

Фото lutskrada.gov.ua.

Нове обладнання – для здоров’я лучан

Його отримало комунальне підприємство «Луцький центр первинної медичної допомоги №2»

Р ентгенапарат РУМ-20, 1977 ро­ку випуску, що працював у поліклініці закладу, вже давно вичерпав свій ресурс і не підлягав ремонту. Тож назріла потреба придбати новий. Для цього міська влада виділила 2,2 мільйона гривень. Нове обладнання — рентгенівський апарат EVA HF 525 корейського виробництва на два робочих місця і з бельгійською цифровою системою CR15–X — купили після тендеру. Переможцем його стало ТОВ «Медсервісгруп», вигравши торги на поставку високоефективного устаткування.

Презентуючи роботу рентгенівської системи журналістам і представникам Луцької міської ради, виконувач обов’язків директора КП «Луцький центр первинної медичної допомоги № 2» Віктор Пахарчук наголосив, що це устаткування останнього покоління, аналогів у місті йому немає. Рентгенапарат зручний у користуванні та має чудові технічні характеристики. Може зробити 100 знімків за годину. Він проводить дослідження грудної клітки, черевної порожнини, кінцівок у положенні «стоячи», «лежачи», «сидячи»… За його допомогою можна обстежити дихальну, кістково–м’язову системи.

Завдяки новій апаратурі поліпшується якість досліджень, а структура всіх органів виглядає чіткіше — дає змогу отримати цифрові зображення високої роздільної здатності й виразні знімки на плівку. Це поліпшує роботу лікаря–рентгенолога. Він має шанс розібратися в патології і безпомилково поставити діагноз. Окрім того, завдяки апарату зменшується променеве навантаження на пацієнта і персонал. А наявність двох комп’ютеризованих робочих місць (лікаря і лаборанта) дає можливість зберегти базу даних і перенести результати дослідження, висновки спеціаліста на диски, щоб хворий міг зберігати їх у себе.

Це устаткування останнього покоління, аналогів у місті йому немає.

Перед встановленням рентгенівського устаткування в кабінеті провели капітальний ремонт за кошти міського бюджету. Роботи обійшлися у більш як 945 тисяч гривень. Директор ПП «Ефект», яке займалося ремонтом, Сергій Бохонко розповідає, що його працівники намагалися врахувати усі побажання медиків, починаючи від кольору плитки для підлоги. На стіни нанесли спеціальну баритову штукатурку, яка захищає від рентгенівського випромінювання. Тож медики, зазначив виконувач обов’язків директора закладу Віктор Пахарчук, вдячні будівельникам і владі за турботу про них, а також пацієнтів. Присутній на презентації радник луцького міського голови Ігор Поліщук наголосив, що розвиток медичної галузі, її модернізація нині у пріоритеті. Влада приділяє велику увагу закладам охорони здоров’я, намагається зробити їх сучасними і комфортними, створити хороші умови для роботи персоналу.

— Купили хороше медобладнання і провели капітальні ремонти, — розповідав Ігор Поліщук. — Зокрема, в жіночій консультації пологового будинку. Проводимо ремонт в інфекційній лікарні. Придбали хірургічний апарат електрокоагулятор для першої поліклініки, 3D–томограф — для стоматологічної, рентгенівську трубку для ангіографічної установки, що працює в міській клінічній лікарні. Нині презентували тут рентгенапарат, зробили капітальний ремонт кабінету. І тепер люди зможуть якісно й комфортно пройти тут обстеження.

Начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Микола Якимчук зауважив, що сюди можуть потрапити не лише мешканці, котрі проживають на території, що обслуговує КП «Луцький центр первинної медичної допомоги № 2», а й з інших мікрорайонів міста. За його словами, оснащення сучасною технікою підвищує якість діагностики і надання медичної допомоги, дає змогу ефективно здійснювати профілактичні заходи і призначати правильне лікування.

Представники влади висловили сподівання, що з новим устаткуванням «Луцькому центру первинної медичної допомоги № 2» вдасться вийти на значно вищий рівень роботи і надання лікарських послуг населенню.

Telegram Channel