Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Малюк гостював у бабусі  й раптово помер

Волинь-нова

Малюк гостював у бабусі й раптово помер

Трагедія трапилася в ніч з понеділка на вівторок у селі Боровне Камінь–Каширського району. В одній родині раптово занедужало четверо діток, найстаршому з яких 4,5 року. У малечі й у дорослих проявлялися симптоми харчового отруєння

Як розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Валерій Руцький, тривожний дзвінок із Камінь–Каширської центральної районної лікарні надійшов о 2–й ночі. Терміново на допомогу відрядили з Луцька бригаду, в складі якої були лікар–інфекціоніст, реаніматолог, невролог, але на час приїзду спеціалістів маленький пацієнт уже помер. 19 вересня хлопчикові виповнилося б 2 роки.

Його мама привезла своїх двох діток з села Рованці Луцького району до бабусі у Боровне, бо сама при надії, в сім’ї очікували поповнення. У домі, де приймали гостей, також було двоє малят і їхня мама теж вагітна. Дорослі не можуть зрозуміти, що могло викликати отруєння, запевняють, що страв із грибів не споживали і дітям не давали. Їли чебуреки домашнього приготування, вермішель, ковбасу, виноград зі свого саду, а бабуся купила онукам якісь солодощі.

Їли чебуреки домашнього приготування, вермішель, ковбасу, виноград зі свого саду, а бабуся купила онукам якісь солодощі.

У понеділок по обіді членів родини почало нудити, з’явився пронос. Думали, що пройде. Але стан одного з малюків швидко погіршувався. Увечері викликали бригаду екстреної медичної допомоги. За словами Валерія Руцького, хлопчика доставили у Камінь–Каширську ЦРЛ в агонії, з судомами. Допомогти йому лікарі вже не змогли. Що спричинило отруєння, медики зараз сказати не можуть, на проведення досліджень потрібен час. Стверджують, що родина — благополучна, малюки доглянуті, бабуся з них очей не спускала.

— Госпіталізували й трьох інших діток. Стан їхній зараз не викликає тривоги. Одного маленького пацієнта, який родом із Рованців, родичі попросили забрати до Луцька в інфекційну лікарню. Інші разом із мамою — під наглядом спеціалістів у Камені–Каширському, — повідомила лікар–ординатор обласної інфекційної лікарні Станіслава Сорочинська, яка була у складі бригади, що виїжджала на місце події.

Оксана КРАВЧЕНКО.

Telegram Channel