Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

13 населених пунктів Волині залишились без світла повністю і ще 8 — частково через несприятливі погодні умови. Станом на 9-ту годину понеділка знеструмлено 8 ліній, з них 2 — частково. Волинські енергетики протягом дня мали відновити електропостачання.

 

60% від загальнодержавного обсягу кетчупів та соусів випускають волинські підприємства ПрАТ «Луцьк Фудз» та ПрАТ «Волиньхолдінг». Окрім того, з конвеєрів цих виробників сходить 40% гірчиці та 20% — майонезу.

 

Новий сквер відкрили у Шацьку 21 вересня, під час традиційного святкування Дня селища. Його територія викладена бруківкою, встановлені ліхтарі й лавочки, радують око клумби, газон, фонтан, велично височіє пам’ятник Кобзареві, облаштована WiFi-зона.

 

ІІІ фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця» відбувся у селі Липне на Ківерцівщині. Цьогорічне свято організатори присвятили 75-річчю Колківської республіки, яка простягалася на декілька районів. Кожен із учасників фестивалю отримав у подарунок сувенірну продукцію.

 

Сім дубів віком від 80 до 100 років зрізали у «Цуманській пущі» крадії лісу. Злодії завдали лісогосподарству збитків на 65 694 грн. Тяжкість заподіяної шкоди у тому, що ці дуби росли у масиві, який належить до Національного природного парку.

 

Попри те, що Волинь займає 3,3% території України, в області діє 248 агроформувань, 600 фермерських та 150 тисяч особистих селянських господарств. Місцеві аграрії виробляють понад 1 мільйон тонн зернових, більш як мільйон тонн картоплі та понад 300 тисяч тонн овочів, плодів і ягід.

 

Голобчанка Ніна Щесюк із нагоди свого 80-річчя відкрила авторську виставку «Ікони хрестиком». Її роботи експонуються у парафіяльній галереї «Дзвіниця» місцевого Свято-Георгіївського храму УПЦ (МП). У неділю після літургії жінку з ювілеєм та творчою подією привітали парафіяни.

Telegram Channel