Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинський депутат закликав Варфоломія не надавати Україні автокефалію

Фото dsnews.ua.

Волинський депутат закликав Варфоломія не надавати Україні автокефалію

Екс-регіонал та народний депутат України VІІ скликання Григорій Смітюх (на фото) підписався під заявою до Вселенського патріарха Варфоломія І, де зазначається, що томос — ​ніщо інше, як «політична інтрига», «православна смута» та «кривавий переділ»

Усього під заявою стоїть 5 підписів, зокрема і колишнього керівника Львівщини Василя Горбаля, а також Андрія Деркача, Якова Безбаха та Андрія Шипка. Підписанти заявляють, що ідеологами автокефалії є не православні люди, а… греко-католики, вказуючи на Голову Верховної Ради Андрія Парубія. «Нам би не хотілося, щоб Ви як шановний Вселенський патріарх в’їхали в Україну на плечах греко-католиків і тих політиків, хто керується власними інтересами в рамках президентських виборів. Така логіка, на жаль, призведе до того, що в історію увійде не томос, а імена ініціаторів і бенефіціарів «православної смути» і кривавого переділу», — ​йдеться в документі.

Підписанти заявляють, що ідеологами автокефалії є не православні люди, а… греко-католики, вказуючи на Голову Верховної Ради Андрія Парубія.

Григорій Смітюх попереджає Варфоломія І, що «більша частина українських православних зможе прийняти автокефалію тільки за наявності згоди російського патріарха», і просить розглянути це питання на Всеправославній нараді після президентських виборів в Україні. 

Нагадаємо, що 15 грудня 2013 року уродженець села Житнівка Камінь-Каширського району Смітюх на антимайдані у Києві закликав людей звернутися до «великої та впливової людини» Володимира Путіна по «допомогу».

Василь КІТ

Telegram Channel