Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Яких курей залишати  на несучок?

Фото selo-exp.com.

Яких курей залишати на несучок?

Підрослих до осені «чубатурок» господині перебирають: частину залишають на годівлю, аби мати яйця, решту разом із півнями вибраковують. Отож треба вибрати добрих несучок

Перш за все візьміть до уваги інформацію, що найкраще кури несуться у перший рік — 230—250 яєць. Є деякі породи, які не знижують несучість ще декілька років. Проте переважна більшість поступово втрачає продуктивність. Гібриди та кроси вже на другий рік різко зменшують кількість яєць.

Добру несучку можна визначити за зовнішнім виглядом. Курка повинна бути невеликою (у 5 місяців важити близько 1,5 кг), бути не жирною і не худою.

Оперення птиці має бути гладким і блискучим. Скуйовджене пір’я свідчить про якісь негаразди зі здоров’ям — а значить, залишати таку особину на годівлю не варто. Доброю ознакою вважають пізню линьку. Пір’я навколо клоаки повинне бути чистим. Брудне — свідчить про кишкові хвороби. Таку особину треба лікувати або вибраковувати.

Шкіра — блідо–рожева, пружна. Жовтий колір попереджає про проблеми з печінкою. Гребінь у доброї несучки буде червоний (не блідий), рівний. Очі блискучі, не запалі і не закислі. Дзьоб сухий, без наростів. Живіт м’який на дотик, пружний. Спина рівна і широка, а ноги міцні.

Одним словом, добра несучка цілком здорова на вигляд. Таких курей і залишайте годувати на зиму.

Telegram Channel