Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Боратинська ОТГ — найбагатша громада Волині. За підсумками дев’яти місяців 2018 року вона отримала 90,8 мільйона гривень власних надходжень. На другому місці – Любешівська ОТГ (33,7 мільйона ), на третьому – Любомльська міська ОТГ – 33,4 мільйона. Понад 30 мільйонів гривень надходжень до бюджету має Княгининівська ОТГ. До найменш спроможних у фінансовому плані громад, власні надходження яких не перевищують 5 млн гривень, належать: Велимченська (1,56 мільйона), Сереховичівська (2,3 мільйона), Самарівська (3,6 мільйона), Велицька (3,7 мільйона), Головненська (3,9 мільйона) та Дубечненська ОТГ(4 мільйони гривень).

 

У Ківерцях спалили авто Володимира Боровика – батька «бурштинового прокурора», яким той скоїв смертельний наїзд. Машина вибухнула о пів на третю ночі на подвір’ї. Почувши це, сусіди викликали рятувальників, але пожежники не змогли допомогти, бо машина швидко згоріла. Взимку 2017-го п’яний Боровик у Княгининку наїхав на жінку, що йшла з дитиною, та намагався втекти з місця ДТП. За це Володимир отримав умовний термін покарання.

 

Сміттєсортувальну лінію запустили в Луцьку. Привезений непотріб скидають у систему сепаратора, що допомагає розірвати сміттєві мішки та відсіяти дрібну фракцію. Звідти крупна фракція надходить на лінію сортувальника. Працівники відбирають 7 видів ПЕТ-речовини, 2 види скла, поліпропілен, метал, алюмінієві банки, папір. Далі спресовані тюки відсортованого матеріалу йдуть на реалізацію підприємствам із переробки відходів. Лінія здатна відсортувати 50 тисяч тонн сміття на рік.

 

У Луцьку колишній учасник бойових дій на Сході України встромив собі ножа в серце. Чоловік під час служби отримав контузію. Після демобілізації зловживав алкоголем, а потім розлучився з дружиною. Наразі чоловік перебуває в лікарні.

Telegram Channel