Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Рівняни створили саундтрек (звукове оформлення) рідного міста. Робота над проектом тривала майже три місяці. Автор ідеї Дмитро Лесковець розповідає, що Рівне – живе місто, у ньому лунає мелодія, яку варто передати іншим. Для саундтреку відібрали найбільш упізнавані звуки міста (тролейбус, птахи, підмітання дороги, світлофор). 

За минулий тиждень в Рівненській області на гострі респіраторні інфекції захворіло 5410 осіб, що становить 466,5 випадка на 100 тисяч населення. Потребували стаціонарної допомоги 130 чоловік, з них  89 дітей. Найефективнішим засобом захисту організму від вірусів грипу є вакцинопрофілактика. Протягом жовтня 1285 мешканців краю вже отримали вакцинацію проти грипу, з них 167 дітей.

Рівненський обласний краєзнавчий музей спільно з Волинським і  Кременецьким краєзнавчими музеями, державними історико-культурними заповідниками міст Острог, Дубно, Луцьк та Кременецько-Почаївським державним історико-архітектурним заповідником за сприяння фонду «Спадок ХХІ століття» організовували виставку «Кахлі Волині XV–XVIII ст.». На ній можна ознайомитись із колекціями, котрі зберігаються у семи музейних закладах, розташованих у різних куточках історичної Волині.

Заради слави двоє юних рівнян хочуть під Новий рік стрибнути з парашутом у... самих лише трусах. Вони вже прогулювалися вулицями обласного центру в одній лише спідній білизні за температури плюс 10 градусів. Свою мандрівку Олександр Федорчук та Роман Крамарський транслювали в прямому ефірі у соцмережі. Перехожі в цей час ошелешено зупинялися, деякі тисли хлопцям руки. Оприлюднивши відео, «герої» пообіцяли, що коли воно набере три тисячі вподобань, вони роздягненими вийдуть у місто, а якщо лайків буде 10 000 – стрибнуть із парашутом у трусах.

Telegram Channel