Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події краю одним абзацом

В Олеську, що на Любомльщині, біля батьківської оселі загиблого учасника АТО висадили фруктовий сад. Уже навесні персики і яблуні тішитимуть цвітом маму та сестру Юрія Гіля. Старший солдат Збройних сил України кілька місяців не дожив до свого 30-ліття. Нитка його життя обірвалася 3 травня 2015 року біля села Катеринівка на Луганщині. На закладеному на ґрунтовій дорозі фугасі підірвалася БРДМ-2. З п’яти чоловік, які перебували у транспорті, загинуло двоє військових — Юрій Гіль та Аркадій Чухнов, ще троє зазнали поранень і були госпіталізовані.

Вчора о 14 годині 30 хвилин на лінію служби поліції «102» надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці Набережній у Луцьку. Встановлено, що внаслідок інциденту одна людина загинула, двох осіб госпіталізували. На місці події працює слідчо-оперативна група. Поліція розпочала операцію по затриманню озброєних злочинців і притягненню їх до відповідальності.

За 53 мільйони гривень у Піщі Шацького району планують відновити школу.  Оголошення про тендер на проведення ремонтних робіт розміщене на сайті Prozorro. Згідно з його умовами фірма-переможець має завершити реконструкцію приміщення загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів села Піща до 30 червня 2020-го. Тендерні пропозиції можна подавати до 18 листопада 2018 року. 

Майже по тонні риби випустили в озерах Шацького національного природного парку Люцимер, Велике Чорне та Пісочне. Зарибнення водойм відбулося в рамках регіональної екологічної програми «Екологія 2016–2020». Фінансуються такі заходи за кошти обласного, районного та селищного бюджетів, а також місцевих ініціативних груп.  Цього разу дві партії зарибку допомогли придбати небайдужі громадяни  (750 кг для озера Люцимер та Велике Чорне та 830 кг для Пісочного). 

Telegram Channel