Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як владика Михаїл допоміг зробити у Луцьку  переселенцю зі Сходу операцію

Владика Михаїл, митрополит Волинський і Луцький УПЦ КП.

Фото UA:Перший.

Як владика Михаїл допоміг зробити у Луцьку переселенцю зі Сходу операцію

Історія, що трапилася на Волині із жителем Луганської області Олександром Сергійовичем Бєлих, змусила його поглянути на світ по-новому. Причому «поглянути по-новому» треба сприймати буквально — 74-літнього пенсіонера прооперували з приводу катаракти

Хтось скаже: «Ну і що тут такого? Кришталик зараз міняють багатьом». Усе правильно. Тільки якщо ви не біженець зі Сходу, не живете в будинку престарілих за півтори тисячі кілометрів від рідного дому і не отримуєте на руки 25 відсотків від пенсії, а на лікування потрібно 11 тисяч.

Олександр Сергійович у 2014-му поїхав із Алчевська в санаторій до Києва і додому більше не повернувся. Поки пенсіонер лікувався, на Сході почалася війна. Разом з іншими його привезли на розподільчий пункт, де можна було вибрати місце проживання в Західній Україні. Чоловік зупинився в будинку престарілих у Луцьку і живе в ньому вже чотири роки.

Олександр Сергійович у 2014-му поїхав із Алчевська в санаторій до Києва і додому більше не повернувся.

Коли зір почав падати, у нього не було за душею ні копійки. Від пенсії колишнього сталевара тепер залишався мізер — кілька сотень гривень щомісяця. У благодійному фонді, куди звернувся по допомогу, обіцяли дати… 500 гривень. Однак нещодавно Олександр Сергійович прийшов у редакцію «Волині» щасливий: «Мені зробили операцію». Лікарі офтальмологічного центру Волинської обласної клінічної лікарні та керівництво цього медзакладу ввійшли в становище і прооперували коштом лікарні. А за кришталик — він найдорожчий — заплатив владика Михаїл, митрополит Волинський і Луцький УПЦ КП. Велике їм за це спасибі!

Тамара ТРОФИМЧУК.

 

 

 Світязька елегія

Осінь прип’яла човни, –

хай до весни спочивають.

Вже нагулялись вони,

з хвилями націлувались…

Тихо по водах ішла,

плавала жовтим листочком.

I гаптувала вона

золотом клену сорочку…

Ірина ДАЦЮК.

 

Дорогі сорочки для митників та дешеві тюльпани з Голландії

Нині, коли на ринках більше продавців, ніж покупців, досить нелегко привабити клієнта. Використовують різні засоби заманювання

У жінки, яка торгує насінням квітів та декоративними кущиками, простий, але переконливий рекламний плакат, написаний чорним маркером на шматкові сірого картону: «Тюльпани з Голландії. Красіві і дешеві!» Як тут не спокуситися, пригадавши дивовижний факт з історії, коли за рідкісні цибулини цих квітів у XVII столітті в Нідерландах люди платили шалені гроші. А тепер на Старому ринку можна купити дешево — й буде вам красиво на клумбі.

У контейнері поважна й жвава продавщиця пропонує чоловічі сорочки. За її словами, товар добротний та якісний.

— У мене навіть митники купують, — наводить вона, на її думку, вагомий аргумент перебірливому клієнту, котрий уже приміряє п’яту сорочку.

— У мене навіть митники купують, — наводить вона, на її думку, вагомий аргумент перебірливому клієнту, котрий уже приміряє п’яту сорочку. — А вони, самі знаєте, хлопці не бідні й завжди вибирають усе найкраще.

— Якщо ці хапуги й хабарники носять такі сорочки, то я не буду їх брати, — відмовляється покупець і повертає відкладений товар.

Костянтин МОРОЗ.

 

Вони люблять, а ми — ні?

В ці «золоті» дні щедрої на неймовірну красу осені приємно подорожувати. Їдучи трасою, обабіч якої відкриваються «живі» картини найталановитішого пейзажиста, ніби прямуєш у справжню казку

Але, на жаль, вона триває недовго. Під час першого «привалу» на трасі «Ковель — Жовква» у зоні відпочинку, де нібито для любителів поїздок є все — «грибки», столики, лавки, біля яких поставлені імпровізовані сміттєві урни, стає прикро і сумно. Буквально за кілька десятків метрів, де починається лісопосадка, відкривається справжній полігон непотребу. Куди не кинеш оком — скрізь засмічено. А поруч — високопарні лозунги про те, що треба берегти ліс, шанобливо ставитися до фауни і флори. Чи діють вони хоч якось на тих, хто «звик» дотримуватися порядку лише за кордоном? А ще в себе у квартирі або на обійсті.

А поруч — високопарні лозунги про те, що треба берегти ліс, шанобливо ставитися до фауни і флори.

Якось натрапила на таку інформацію: у Японії до 5-го класу в школі введений обов’язковий предмет «Милування природою». На ньому вчать берегти та любити навколишній світ. Важко сказати, чи така дисципліна в нас додала б бонусів у виховному процесі. Напевно, треба вживати більш жорстких заходів. Без них результату не буде.

Алла ЛІСОВА.

 

14 листопада

Сонце (схід — 7.33, захід — 16.34, тривалість дня — 9.01).

Місяць у Водолії. 7–8 дні Місяця.

Іменинники: Юлія, Яків, Сергій, Денис, Кузьма, Дем`ян.

15 листопада

Сонце (схід — 7.35, захід — 16.33, тривалість дня — 8.58).

Місяць у Водолії. 8–9 дні Місяця.

Іменинники: Марк, Василь.

 

Чи зможе голограма поставити студенту «двійку» у заліковку?

У десятках, сотнях фільмів, починаючи десь із 1970-х років, а то й раніше, такі можливості демонстрували як ознаку високого технологічного розвитку людства у майбутньому

Так-от, поки ми слухали, як робот Софія розповідала українським журналістам про віру в Бога, у Великобританії вирішили, що читати студентам лекції мають голограми, і вже впроваджують цю технологію в Імперському коледжі Лондона.

Навчальний заклад планує регулярно проводити заняття, під час яких викладачі з’являтимуться в аудиторії у вигляді голограми.

Навчальний заклад планує регулярно проводити заняття, під час яких викладачі з’являтимуться в аудиторії у вигляді голограми.

Перед лекторами стоятимуть монітори високої чіткості, які відкалібровані так, щоб вони могли вказувати на студентів, дивитися їм в очі, тобто реально взаємодіяти з аудиторією.

От тільки якщо в цьому виші збереглися паперові заліковки, то приймати іспити у такий спосіб буде трохи складно.

Леонід ОЛІЙНИК.

 

«Водить осінь хороводи під мелодію дощів»

Так відгукується про погоду нинішніх днів український письменник Анатолій Качан. За церковним календарем, 14 листопада вшановується пам’ять безсрібників і чудотворців Косми та Даміана Асійських. Цей день вважається початком зими і перших морозів: «Кузьма-Дем’ян — коваль, кує лід на землі й на воді». Якщо на Кузьму дороги розвезе грязюкою, не варто чекати морозу до самого грудня. А якщо випаде сніг, то майбутня весна буде з великим розливом

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Валентини Набоки, 14 листопада — хмарно з проясненнями, часом дощ. Вітер північно-західний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 1–6, вдень — 3–8 градусів тепла. 15-го — хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ із мокрим снігом. Вітер північно-східний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі – від мінус 1 до плюс 4 градусів. За багаторічними спостереженнями, найтепліше 14 листопада було 1969 року – плюс 18, найхолодніше – 1994-го – мінус 10 градусів.

У Рівному 14 листопада погода буде похмурою. Вранішній сильний дощ у другій половині дня повинен послабшати, проте до вечора може знову набрати силу. Температура повітря — 2–8, 15-го — 2–5 градусів тепла.

Telegram Channel