Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події одним абзацом

Митрополит Вінницький  і Барський Симеон – єдиний із  83 учасників Собору Української православної церкви Московського патріархату не підписав Постанову Синоду,  в якій ідеться, що автокефалія Україні не потрібна. Митрополит Симеон був єпископом Володимир-Волинським і Ковельським. Священик своє рішення пояснив тим, що не згоден із розривом євхаристійного спілкування з Константинополем. Відомо, що він залишився при своїй думці  попри тиск, який на нього чинили інші ієрархи.  

У Луцьку чоловіка, який хотів покінчити з життям, стрибнувши з мосту, врятували випадкові очевидці. Олексій Абрамчук якраз їхав на обід. Він помітив самогуб­ця по інший бік поручнів мосту і вискочив із машини в той момент, коли той відпустив руки. Хлопець роздягнувся і стрибнув з 10-метрового мосту за літнім чоловіком у воду, температура якої була лише 7 градусів. З товаришем і ще одним юнаком — свідком інциденту, який вигулював собаку, вже на березі потерпілому надали першу допомогу і викликали поліцію. 

«Європацукор» в Іваничах несподівано завершив цьогорічний сезон варіння цукру і розпустив працівників. Завод не відновить виробництва до наступного року. Наявний буряк майже весь перероблено, частину його вивезено до Радехівського цукрового заводу. Офіційної причини керівники підприємства не пояснюють, але, ймовірно, ситуацію спричинила  заборгованість перед постачальником газу.  Аби здешевити виробництво, на заводі планують перехід на тверде паливо.  

3,5 тонни відпрацьованих батарейок зібрали за рік лучани. З ініціативи відділу  екології Луцької міської ради в місті встановлено 72 металеві  контейнери для таких відходів. Усього за 6 років зібрали та передали у Львів на переробку понад 11,5 тонни електронних пристроїв, зазначивши: «Луцьк – єдине місто в Західному регіоні, яке організувало централізований збір  небезпечних відходів». 

Telegram Channel