Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Вузькоколійку на залізничній станції Любомирськ («берестовецький тунель») у селі Нова Любомирка Рівненського району, зовні схожу на «тунель кохання», порізали на брухт. Як пишуть користувачі спільноти «Типовий Костопіль»,  рельси покладені  1885 року,  і вони пережили Польщу, німецьку окупацію та Радянський Союз, але зникли за незалежної України. За словами дописувача, зараз там вириті ями і розбиті шпали – вандали руйнували їх, щоб дістатися до арматури.

Північ Рівненщини засипало снігом. У Зарічненському районі на дороги вже вивели снігоприбиральну техніку, яка, зокрема, працює на шляху Прикладники (пункт контролю) — Зарічне—Дубровиця. Працівники облавтодору кілька днів працюють у цілодобовому режимі. Техніка, хоч і стара, але є запаси пального,  заготовлені матеріали для обробки (пісок, сіль, відсіви тощо). Тож дорожнього колапсу обіцяють не допустити.

5 років за ґратами проведе 20-літний мешканець села Кідри Володимирецького району. Молодик  приїхав у село Каноничі  на мотоциклі та почав хуліганити:  наробив багато галасу, грубо порушував громадський порядок, а потім двічі вистрелив із мисливської рушниці по автомобілю, який їхав за ним. Унаслідок цього двоє пасажирів автівки, серед них і місцевий священик, отримали вогнепальні поранення, пострілами пошкоджено й авто.

Пісня «Копаємо Бурштин» у виконанні «Плюшевого Брукліна» шириться в мережах нелегальних видобувачів янтарю на Рівненщині. «Мій вік — близько 30. Я копаю бурштин, а чого добився ти? Ти після школи вступав до Могилянки. Я вже знав, як копать глибоку ямку. Ти зробив стартап на гроші свого тата. Мій стартап простий: помпа і лопата. Я бурштин копаю, бабки мучу, щоб купить малій туфлі Джимі Чу. Всі кажуть, що я працюю на дядю Шо. Ви докопались, він реально мій дядя. Я продав бурштин – купив собі Lancer. Я крутий фрілансер?» – співає гурт. У ролику використано кадри з нелегального промислу. n

Telegram Channel