Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Спецслужби Росії взялися за Епіфанія, а ура-патріоти від Порошенка вимагають… відновлення ядерного статусу

Тепер у російських ЗМІ пранкери Вован (Володимир Кузнєцов, зліва) і Лексус (Олексій Столяров) стверджують, що до Епіфанія дзвонили обоє і назвали його «маріонеткою Порошенка».

Волинь-нова

Спецслужби Росії взялися за Епіфанія, а ура-патріоти від Порошенка вимагають… відновлення ядерного статусу

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Путінський хуліган упіймав облизня

Спецслужби РФ намагалися через пранкера (особу, яка в телефонній розмові видає себе за іншого) на псевдо Лексус спровокувати новообраного главу Православної церкви України (ПЦУ) Епіфанія

21 грудня російський хуліган зателефонував очільникові ПЦУ нібито від депутата Європарламенту Девіда Макалістера і розпитав про його бачення релігійної та політичної ситуації в Україні. Митрополит Епіфаній висловив такі ж думки, як у своїх публічних промовах: «Українська Церква виступає проти насильства і розпалення ворожнечі, вона відкрита до діалогу; жодного «захоплення Лаври» не може бути, а розмови про це мають за мету сіяти напругу в суспільстві. Церква дотримується біблійної позиції, визначаючи одностатеві стосунки як гріх, і цю думку поділяє більшість українського суспільства. Також Церква не втручається в політичний процес та не вказує своїм вірним, яких кандидатів чи партії слід підтримувати»…

Більше того, митрополит Епіфаній заявив російському пранкерові, що об’єднання православ’я в країні допоможе повернути Крим і Донбас. «І війна, яка триває в Україні, повинна закінчитися. Тому що на нашому боці Бог. У нас зараз  в армії приблизно

300 капеланів, які працюють серед військових, допомагають їм духовно», – повідомив глава ПЦУ, зазначивши, що і сам збирається відвідати українських солдатів на Сході. «Я навіть незабаром планую поїздку на Донбас, щоб там поспілкуватися з військовими, благословити, підтримати їх. Якщо Україна стане сильною державою, а ми зуміємо об’єднати Православ’я в ній у єдину православну церкву, думаю ті, які там (на Донбасі та в Криму. — Ред.) побачать, що робить Росія, то вони самі захочуть повернутися».

Думаємо, від цих слів пранкерові Лексусу стало не «лексусово». Щоправда, через монтаж, коли вирізуються окремі слова чи фрази, можна сьогодні підтасувати багато чого. Так що чекаємо цунамі бруду. Як і на Президента України Петра Порошенка за підписання Закону, який зобов’язує Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП) у своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ).

 

«Кровосіся» і далі ссатиме з нас кров?

Європейський суд справедливості, офіс якого розміщений у Люксембурзі, своїм рішенням частково анулював санкції, накладені на колишнього українського прем’єр-міністра Миколу Азарова, який утік до Росії

Як повідомляє «Радіо Свобода», йдеться про заборону на в’їзд та замороження активів колишнього посадовця, тобто санкції, впроваджені проти нього у 2014-му і продовжені у 2015 році. При цьому Європейський суд не лише скасував рішення про накладення санкцій на Азарова, але й зобов’язав ЄС відшкодувати витрати на судову процедуру його австрійським адвокатам, очолюваним Александером Еґґером та Ґабріелем Ланські, і під час початкового судового розгляду, і в процесі апеляції. Тепер колишній посадовець добивається визнання, що став жертвою «перевороту в Україні», і у Європейському суді з прав людини у Страсбурзі. При цьому адвокат Азарова Александер Еґґер зауважив, що через побоювання щодо своєї особистої безпеки, його підзахисний не має намірів залишати Росію, де він проживає з того часу, як утік із Києва.

Боїться, певно, лопати, яку закликав брати в руки українців, а не «скігліти». А ми залюбки і візьмемо, щоб…

 

Пряма мова

Володимир ГРОЙСМАН, Прем’єр-міністр України, про сумнівні фінансові оборудки постачальників газу:

 

 Я стурбований, що людям нараховують якісь химерні борги за газ. Платіть не більше 8,55 гривні за куб, і тільки за лічильником. Усе інше — шахрайство. Жодних попередніх бор­гів бути не може… Їх (облгази. — Ред.) треба «вжарити» по перше число, бо монополісти вже сіли на голову і звісили ноги.

 

І Києву давай «кнопку», яка лякатиме всіх

Президента України закликають відновити ядерний статус. Відповідна петиція була розміщена на сайті глави держави

Президентові пропонують залучити спеціалістів для поновлення ядерного статусу країни, а також відновити випуск балістичних ракет, здатних нести боєголовки («Скальпель», «Воєвода») на підприємстві «Южмаш». Крім того, виділити фінансування на створення всіх умов для виробництва, зберігання та модифікації ядерної зброї.

Петиція була створена 20 грудня, вона повинна зібрати протягом трьох місяців 25 тисяч необхідних голосів. Зазначимо: станом на 1991 рік Україна мала 3-й за потужністю ядерний арсенал світу. Але згідно з Будапештським меморандумом, який вона підписала спільно з Російською Федерацією, Великою Британією та Сполученими Штатами Америки, ліквідувала його.

Що ж, ядерна кнопка в Києві – звучить круто. Особливо з вуст «диванних» воїнів, які не пробували пороху на передовій, але критикують усе і всіх, вказують, що робити… А чи не задумувались вони, якими очима тоді світ гляне на Україну? І чи не залишить нас один на один із монстром на ім’я Росія?

 

У Польщі 11-річна українка народила дитину

Резонансна подія сталась у Ґданську

Як пише преса сусідньої держави, до лікарів у містечку Скаршеви Поморського воєводства звер­нулась мама і її 11-літня донька, яка скаржилась на погане самопочуття. Обстеження показали, що школярка вагітна. Лікарі відразу повідомили про це поліцію і прокуратуру.

Дівчинку негайно госпіталізували у лікарню, де вона народила дитину. Інформація про стан здоров’я породіллі та малюка не розголошується.

Як повідомив прокурор окружної прокуратури Ґданська Маріуш Душинський, жінка та її донька переїхали до Польщі у вересні. За попередньою версією, мати на час своєї поїздки до Польщі залишила її в Україні під опікою 63-річного співмешканця. Наразі невідомо, з якої вони області. Мама дівчинки не підозрювала, що її донька вагітна.

Наразі у цій справі триває слідство, яке має з’ясувати, на території якої країни відбулося ЧП. Від цього залежить, хто розслідуватиме справу, — правоохоронні органи Польщі чи України. Але шоковані цим випадком і перші, й другі.

 

Учена назвала дату кінця світу

Спеціаліст із дослідження історії Ватикану зробила сенсаційну заяву

 

 Італійський художник Леонардо да Вінчі передбачив кінець світу  у 4006-му. Це з’ясувала Сабріна Сфорца Галіція. Як інформує «Сьогодні.LifeStyle», дослідниця проаналізувала символи і знаки на полотні «Таємна вечеря» (на фото). Вчена звернула увагу на певний символізм полотна —

24 літери латинського алфавіту позначають 24 години в добі. Крім цього, є акцент автора на цифрі 3 — 3 вікна,

3 групи апостолів і т. д. За допомогою знаків Зодіаку вона з’ясувала дату кінця світу — 21 березня 4006-го.

Цього дня почнеться всесвітній потоп, який триватиме до 1 листопада того ж року. Згідно з прогнозом людство тоді загине. Хоча, сподіваємось, значна частина його вже житиме на Марсі.

Telegram Channel