Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Застілля святкового всім нам на втіху!

Волинь-нова

Застілля святкового всім нам на втіху!

Новорічне меню завжди завдає чимало клопоту господиням, адже хочеться, щоб воно було різноманітним і трішки ексклюзивним, незвичайним, щоб відповідало смакам членів сім’ї, але водночас не забути про страви, які б задобрили символ року. Фахівці радять не захаращувати святковий стіл кількістю наїдків, половина з яких неодмінно прокисне. Свиня — істота раціональна, зайвих витрат не любить, зокрема й марнотратства у закупівлі продуктів. Продумайте заздалегідь меню, обмежтеся 3–4 основними стравами, плюс фрукти, овочі, горішки, солодощі. Як правило, господині люблять похвалитися новими оригінальними салатами і закусками. Упевнені, цікавий варіант ви знайдете серед запропонованих у цій добірці

Салат «Свинка»
Прихильники тематичних легко впораються з оформленням святкового салату у вигляді символу прийдешнього року. Насправді це лише ідея – ви можете обрати інгредієнти на власний смак, головне – заправити майонезом до консистенції, придатної для виліплювання об’ємної фігури, і запастися вареною ковбасою та маслинами для створення деталей хрюшки

 

 Інгредієнти: 350 г курячого філе, 200 г консервованих ананасів, 100 г консервованої кукурудзи, 100 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, сіль та зелень — за смаком.
Приготування. Курятину зварити й подрібнити, додати порізані ананаси та кукурудзу. Часник пропустити через прес, зелень посікти. Все змішати і заправити майонезом. Викласти салат на блюдо у формі овалу, зверху щедро змастити майонезом і посипати натертим твердим сиром. Зі скибочок ковбаси зробити «свинці» рильце, вушка і хвостик, а з оливок – очі.

«Наполеон»
Закусочний торт з овочево-м’ясною начинкою як альтернатива солодкому стане окрасою святкового столу, і гості не оминуть його своєю увагою

 

 Інгредієнти: 6 коржів для торта Наполеон, 0,5 кг грибів, 3 курячі філе, 3–4 варені яйця, 300 г майонезу, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, зелень, сіль.
Приготування. Гриби і цибулю дрібно покраяти й обсмажити на сковорідці, присоливши. Куряче філе зварити в підсоленій воді, дрібно порізати. Яйця натерти на грубій тертці. Корж намазати майонезом, викласти на нього куряче філе і накрити другим коржем, змастити його майонезом і викласти гриби з цибулею, на третій корж – яйця. Повторювати, доки не закінчаться коржі. Верх змазати майонезом і посипати тертим твердим сиром. Поставити «Наполеон» у розігріту духовку на 10 хвилин або в мікрохвильову піч на 5 хвилин, щоб розплавився сир. Порізати на порційні шматки, прикрасити зеленню та подавати на стіл. 

Салат «Королівський»
Таку смакоту з морепродуктами не приготуєш на будень, однак на Новий рік чи Різдво хочеться чогось незвичайного. Смак цього салату справді відповідає його назві

 

 Інгредієнти: 200 г креветок,  200 г крабових паличок, 200 г кальмарів, 6 яєць, 6 ст. л майонезу чи натурального йогурту, сіль до смаку, 1 зубчик часнику (за бажанням), червона ікра для оздоблення.
Приготування. Креветки розморозити, промити, вкинути в киплячу воду й варити 2–3 хвилини. Важливо їх не переварити, щоб не стали «гумовими». Охолодити й очистити від панцирів. Розморожені кальмари викласти в друшляк, обдати окропом, поставити під струмінь холодної води і швидко зняти плівки. Покласти кальмари в каструлю з підсоленою киплячою водою і варити впродовж 1–2 хвилин, охолодити й нарізати тонкими півкільцями. Круто зварені яйця остудити, почистити, відділити білки і покраяти їх соломкою (жовтки можна використати для іншої страви). Крабові палички тонко нарізати. Змішати всі інгредієнти, посолити, заправити майонезом чи натуральним йогуртом і вимішати. За бажанням для надання більшої пікантності можна додати зубчик часнику, пропустивши його через прес.  Перед подачею на стіл салат прикрасити червоною ікрою.

«Червоні вітрила»
Оригінальна подача, неперевершений смак та цікаве поєднання складників закуски. Готується легко і швидко

 

 Інгредієнти: 8 яєць, 100 г копченого лосося, 2 квашені огірки, 1,5–2 ст. л. майонезу, сіль, перець, паприка, листя салату, лимон, зелень або маслини для декору.
Приготування. Круто зварені яйця очищуємо та розрізаємо навпіл повздовж. Виймаємо жовтки і розминаємо їх виделкою, додаємо дрібно нарізані огірки та червону рибу. Перемішуємо масу з майонезом, солимо, перчимо, додаємо паприку (для кольору, можна і без неї). Заповнюємо фаршем білки, прикрашаємо скибочками лимона, петрушкою чи кропом, шматочками лосося. Викладаємо на листя салату і подаємо на стіл закуску холодною.

«Гавайський»
Легкий і смачний салатик цілком доречний на святковому столі, він припаде до смаку тим, хто полюбляє дієтичні страви

 

 Інгредієнти: невеликий пучок листя салату, 1 куряче філе, 100 г волоських горіхів, 1 банка консервованих ананасів, сіль, перець – за смаком, сметана або грецький йогурт для заправки. 
Приготування. Філе відварюємо в підсоленій воді до готовності (після закипання 25–30 хвилин). Нарізаємо курятину й ананаси кубиками. Горіхи січемо ножем або подрібнюємо в кухонному комбайні. Листя салату миємо, обсушуємо і рвемо руками на шматочки. Підготовлені інгредієнти зсипаємо, приправляємо йогуртом або сметаною і перемішуємо. 

Салат «Орландо»
Чудове частування обов’язково сподобається вашим гостям!

 

 Інгредієнти: 0,5 кг шампіньйонів,  2–4 солоні огірки (залежно від розміру),  3 свинячі язики, 300 г цибулі, 4 варені яйця, майонез, вершкове масло для смаження, сіль.
Приготування. Гриби та цибулю дрібно порізати й окремо (!) обсмажити на вершковому маслі, трохи присоливши. Огірки покраяти невеличкими кубиками. Язик відварити в підсоленій воді до готовності, потім одразу опустити в холодну воду, очистити від шкірки, нарізати. Салат викладається пластами в такій послідовності: обсмажені печериці, огірки, язик, смажена цибуля, натерті яйця. Кожен шар змащувати майонезом (зробити сіточку або спіраль). Страву бажано приготувати заздалегідь, щоб настоялася і просочилася в холодильнику.

Telegram Channel