Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Теракти Москва задумала проти… своїх же священиків

І Кіріл, і Путін відмовляють Україні в праві на самобутність, в тому числі й церковну.

Фото youtube.com.

Теракти Москва задумала проти… своїх же священиків

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Мали горіти храми в Луцьку, Маневичах, Ківерцях

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що Кремль, залучивши зрадників України, які переховуються на окупованій території Донбасу, готував підпали та напади на церкви

У списку бандитів — щонайменше 20 святинь у шести областях країни, у тому числі і 5 волинських. Атакувати, за задумом Росії, мали храм Миколи Чудотворця (м. Луцьк), Костел (смт Маневичі), Костел Пресвятого Серця Ісуса Христа (м. Ківерці), Каплицю Вознесіння Господнього (м. Горохів), Луцьку релігійну громаду прогресивного іудаїзму.

У списку бандитів — щонайменше 20 святинь у шести областях країни, у тому числі і 5 волинських.

Нагадаємо, що раніше невідомі підпалили двері церкви Московського патріархату в Кривому Розі. Водночас СБУ затримала виконавців підпалу святині у Запоріжжі, а також установила замовника нападу. За словами очільника служби Безпеки, до організації нападів причетний колишній їхній співробітник — зрадник Єгор Соболєв.

Водночас російські спецслужби планують залякувати священослужителів «через повідомлення і дзвінки з погрозами». «Це робиться навмисно, щоб реакція духовенства була більш правдоподібною», — розповів Василь Грицак. Він сказав, що ініціював зустріч із митрополитом УПЦ МП Онуфрієм, щоб поінформувати його про заплановані Кремлем теракти в Україні.

Цікаво, повірить Онуфрій Грицаку чи скаже, що це все «київська хунта» вигадала?

 

З першого дня весни підвищать пенсії на 17-20 %

Починаючи з 2019–го, перерахунок щорічно робитиметься 1 березня в автоматичному режимі

Такою є «одна з головних позицій реформи». Про це сказав міністр соціальної політики Павло Розенко. За його словами, гроші для підвищення пенсій є. До речі, Президент Петро Порошенко заявив, що всі кошти від розмитнення «євроблях» підуть на підвищення пенсій. На цей момент «бляхарі» сплатили понад 11 мільярдів гривень, тобто приблизно по тисячі гривень на пенсіонера.

Думаємо, недоброзичливці нинішньої влади одразу скажуть, що це піар. Частіше б їх таких, реальних піарів!

 

 

Помер моряк із відомої світлини «Поцілунок на Таймс–Сквер»

У віці 95 років відійшов у Вічність американець Джордж Мендонса, якого сфотографували, коли він цілував незнайомку в Нью–Йорку під час відзначення перемоги у Другій світовій війні в 1945–му

Знімок Джорджа Мендонси, який цілує 21–літню Грету Фрідман у день перемоги над Японією, став одним із найвідоміших. Він із чотирьох, які зафіксував Альфред Ейзенштадт у рамках серії світлин зі святкувань для журналу «Life». Фотограф розповідав, як 14 серпня 1945–го якийсь моряк біг вулицею і хапав кожну зустрічну дівчину. Один із кадрів виявився надзвичайно вдалим.

Фотограф розповідав, як 14 серпня 1945–го якийсь моряк біг вулицею і хапав кожну зустрічну дівчину. Один із кадрів виявився надзвичайно вдалим.

Грета Фрідман, помічниця стоматолога, казала, що не знала про фото до 1960–х. «Це був не зовсім поцілунок, — згадувала вона. — Це був просто хтось, хто святкував. У цьому не було нічого романтичного». Мендонса служив у Тихоокеанському флоті й саме був у відпустці, коли був зроблений знімок.

Утім, не всі захоплюються ним. Хоча світлина стала символом загальної атмосфери святкувань у США в день, коли було оголошено про капітуляцію Японії, дехто вважає її свідченням… сексуального насильства.

 

Коли Ебоні опритомніла і їй показали її дитину,  жінка не повірила. Тепер не може натішитись.
Коли Ебоні опритомніла і їй показали її дитину, жінка не повірила. Тепер не може натішитись.

Впала в кому. Прокинувшись, дізналася, що… народила

У непритомному стані жінка перебувала 4 дні

18–річна Ебоні Стівенсон із міста Олдхем, що у Великобританії, не підозрювала, що народжуватиме дитину, коли через погане самопочуття лягла спати і впала в кому. Її відвезли в лікарню, де виявили рідкісну патологію — роздвоєння матки. В одній частині розвивалась дитина, а в другій не припинявся менструальний цикл. Матка з плодом була розташована ближче до спини — саме тому Стівенсон не помічала, що вагітна.

Матка з плодом була розташована ближче до спини — саме тому Стівенсон не помічала, що вагітна.

В Ебоні це перша дитина. Коли породілля опритомніла і їй показали її дитину, вона не повірила. «Але моя мама все мені пояснила — вже тоді я попросила повернути моє маля», — згадує жінка, яка тепер те, що сталося, називає чудом.

Лікарі припускають, що на момент кесаревого розтину термін вагітності становив близько 9 місяців.

 

Більшість українців схвалює секс до весілля

А кожен третій вважає допустимою любов за гроші

Наші співвітчизники стали більш розкутими в інтимних питаннях. Такий висновок можна зробити з останнього опитування компанії «Рейтинг». Як з’ясувалося, зберігати невинність до шлюбу вже не модно. Секс до весілля більше половини українців (66 %) оцінюють лояльно, і тільки кожен п’ятий (21 %) вважає інакше. Підтримує дошлюбний інтим переважно молодь, особи у цивільних шлюбах і холостяки. Цікаво, що більшість — 55 % — негативно ставляться до проституції, хоча тих, хто не проти торгівлі тілом, теж немало — 30 %.

Єдине, у чому українці майже одностайні — секс–партнер має бути лише один. За моногамію виступає 70% співвітчизників.

Telegram Channel