Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Страшна отрута  для капустянки

Фото avito.ru.

Страшна отрута для капустянки

Завівся в городі шкідник. Як із ним боротися?

Передусім розпушіть ґрунт завглибшки 10–15 см, добре перекопайте землю, що облуговала. Обов’язково знищіть відкриті нори та гнізда. Звичайно, кожен господар хоче, щоб ця ненажера зникла назавжди. Ось декілька способів боротьби з капустянкою (російською — медведка).

— Перетріть шкаралупу яєць на порошок і залийте її соняшниковою олією. Під час садіння розсади покладіть у ямки по чайній ложці суміші. З’ївши приманку, шкідник гине.

Розпушіть ґрунт завглибшки 10–15 см, добре перекопайте землю, що пустувала. Обов’язково знищіть відкриті нори та гнізда.

— Приготуйте настій із несвіжого курячого посліду: 2 кг на 10 л води ретельно перемішайте, розчиніть, розбавте у пропорції 1:5 і полийте суху землю двічі–тричі. Це не тільки прожене капустянку, а й удобрить ґрунт.

— Візьміть 1 кг розвареного зерна, 30 г соняшникової олії, 70 г біологічно активного препарату боверіну (він нешкідливий для людини, теплокровних тварин та бджіл). Цією сумішшю заповніть ходи капустянки. Вона загине тільки через 3–5 днів, але весь цей час хворітиме і шкодити рослинам не зможе.

Ігор ВИЖОВЕЦЬ.

Cело Гредьки Ковельського району.

Telegram Channel