Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Прочитали про Раковецьке джерело  і перевірили його чудодійність

У кожного своя надія на зцілення.

Фото Наталії МИХАЙЛІВ.

Прочитали про Раковецьке джерело і перевірили його чудодійність

На початку травня на сторінках «дочки» «Волині» «Цікавої газети на вихідні» була публікація «Хто пройде дванадцять кіл по воді з молитвою — той отримає оздоровлення». Як кажуть, по гарячих слідах колектив нашої редакції, вирушивши у дводенну мандрівку в Карпати, зробив першу зупинку якраз у цьому святому місці, що за 20 кілометрів від Львова

І, не довго думаючи, за почином головного редактора Олександра Згоранця вирішили не просто подивитися на джерело, а й випробувати на собі водичку, яка однаково холодна будь–якої пори року, — має 4–5 градусів за Цельсієм. Скажу по правді, дванадцять кіл ми, звичайно, не зробили. І не тому, що вода справді студена, аж голками проймає, — просто нас чекала попереду насичена програма, тож поспішали. Ще треба було побачити середньовічну наскельну фортецю–град Тустань, залишки якої розташовані в Українських Карпатах у Сколівському районі Львівської області (у ІХ–ХVІ століттях це був оборонний та адміністративний центр, а також митний пункт на важливому соляному шляху), а ще потрапити на Закарпаття і насолодитися термальними водами в Косино. Тож не можу сказати, чи позбавився хтось від якоїсь своєї недуги. А ось що не застудилися, — точно. І тепер можемо тішитися, що ступали на те святе місце, де свого часу побував митрополит Андрей Шептицький.

Катерина ЗУБЧУК.

 

Салон краси… у школі

Волинський обласний центр зайнятості зробив подарунок вихованцям Крупівського навчально-реабілітаційного центру

Тепер я буду,  як справжня принцеса!
Тепер я буду, як справжня принцеса!

 11 безробітних, які за направленням служби зайнятості отримують фах перукаря, чаклували над зачісками вихованців.

— Сьогодні ми реалізовуємо хорошу соціальну ініціативу. Напередодні Дня захисту дітей Волинський обласний центр зайнятості вирішив зробити невеликий подарунок школярам, залучивши осіб, які здобувають фах перукаря, — сказав його очільник Роман Романюк. — Дорослі люди мають можливість поділитися своїм талантом із цими дітьми.

Зазначимо: у Крупівському навчально–реабілітаційному центрі навчаються і проживають діти з вадами зору, котрі, як і зрячі ровесники, хочуть красивих зачісок, модних стрижок.

Євгенія СОМОВА.

 

Яскрава оздоба посеред сірості

Ще кілька днів тому ну ніяк ця весна була не схожа на себе — ніби осінь знову повернулася. Парасоля, яка скоро приросте до руки, та гумові чоботи вже не видавалися такими немодними

Ця сіра погода погано впливає на людей: ми, наче губки, вбираємо її настрій. Їду додому в маршрутці №17. Сідаю біля вікна і вдивляюся в бліді пейзажі та понурих містян. Аж раптом помічаю бабцю. Чесно кажучи, на неї важко не звернути увагу. Кислотно–зеленого кольору парасоля та яскраво–рожеві гумаки «невимушено» виділяються на фоні міської сірості.

Цікаво: що ж спонукало її до вибору саме цих кольорів у гардеробі? Чи то, може, просто такий яскравий «збіг». Аж захотілось пошукати в інтернеті сучасні трендові кольори і хто ця бабця (раптом це якась відома блогерка). Але найцікавішим було те, що її яскравість «запалила» інших — пасажири маршрутки почали обговорювати таку дивину, та й люди на зупинці стали усміхатися.

Тетяна МИТРОФАНЮК.

 

«Євробляхар» «євробляхареві» носа розбити може, але око точно не виклює

24 травня в Україні мав набрати чинності закон про запровадження штрафів за керування нерозмитненими автівками, тобто вже цього тижня «євробляхи» на українських дорогах мали опинитися поза законом

Щоправда, 16 травня Верховна Рада відклала штрафування водіїв автомобілів на іноземній реєстрації на три місяці — якраз до Дня Незалежності.

І цього ж дня мені довелося стати свідком ДТП за участі двох «євроблях». Обідньої пори в самісінькому центрі Луцька — на початку проспекту Волі — одна така автівка «наздогнала» іншу. До того ж доволі жорстко: водій заднього автомобіля добряче роз’юшив собі носа, вдарившись, очевидно, обличчям об кермо.

Проте і він, і водій переднього легковика спочатку кинулися «в атаку», неначе ті півні, навзаєм звинувачуючи один одного в тому, що сталося. Здавалося, що попереду виклик поліції, фіксація і з’ясування обставин ДТП…

Але що це?! — Емоційно сказавши один одному по кількадесят міцних слів, обоє, мов за командою, вскочили назад у свої автівки і чимдуж рвонули з місця.

Сергій ХОМІНСЬКИЙ.

 

22 травня

Сонце (схід — 5.20, захід — 21.12, тривалість дня — 15.52).

Місяць у Козерозі. 18 день Місяця.

Іменинники: Гаврило, Микола, Йосип.

23 травня

Сонце (схід — 5.18, захід — 21.13, тривалість дня — 15.55).

Місяць у Козерозі, Водолії 18–19 дні Місяця.

Іменинники: Таїсія, Василь, Кирило.

 

«Гроза травнева розтинає хмар вітрила і океан небесний до нас приходить»

22 травня церква вшановує пам’ять святителя Миколи Весняного — так називають його у народі. Дощ цього дня «хліба піднімає». Вважається, що відсьогодні починається передліття, що триває до 10 червня

А за прогнозом чергового синоптика обласного гідрометеоцентру Світлани Дриганюк, 22 травня — хмарно з проясненнями, короткочасний дощ. Подекуди значний. Гроза. Вітер південно–західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 7—12 градусів тепла, вдень — 17—22 градуси вище нуля. 23–го — хмарно з проясненнями, короткочасний дощ. Гроза. Вітер південно–західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від 6 до 11 градусів тепла. Вдень — 16—21 градус із позначкою «плюс». За багаторічними спостереженнями, найтепліше 22 травня було 2007 року — плюс 31, найхолодніше — 1980–го — 1 градус тепла.

У Рівному 22 травня похмура погода увесь день, можливий дрібний дощ. Температура повітря — 14—20 градусів тепла. 23–го — хмарно з проясненнями. Із середини дня — дощ. Температура повітря — від 13 до 19 градусів вище нуля.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel