Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Горохівщині жнива розпочав чемпіон світу Валентин Слуцький

Фермер Валентин Слуцький і начальник управління регіонального розвитку Горохівської райдержадміністрації Микола Панасюк радіють, що урожай цьогоріч буде хороший.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

На Горохівщині жнива розпочав чемпіон світу Валентин Слуцький

На полі він почувається так само впевнено, як і на спортивній арені під час змагань із пауерліфтингу

Уже кілька літ поспіль жнива в цьому районі розпочинає одне з найкращих в області фермерських господарств «Волиньагроком». Його керівник Валентин Слуцький і цьогоріч відзначив цією першістю свій 16–й урожайний сніп

Золоті колоски — не єдині, що дають життєве натхнення Валентинові Даниловичу. Спортсмен із 5 років, а зараз уже чемпіон України і Європи з пауерліфтингу, майстер спорту, він нещодавно виборов три золоті медалі в жимі лежачи, становій тязі та двоборстві на Чемпіонаті світу, який зібрав 500 найвідоміших спортсменів із 28 країн у Луцьку. Загалом скарбниця цієї знаменитої особистості з Горохівщини налічує 20 переможних медалей всеукраїнського та світового рівнів.

Чемпіон на спортивній арені так само впевнено почувається і в полі, хоча хліборобом став лише 16 літ тому, ризикнувши створити фермерське господарство. Щоб посіяти, виростити і зібрати очікуваний урожай, має гарну команду. Цьогоріч буде жнивувати на 42 гектарах ячменю, 186 гектарах пшениці, 137 гектарах сої. Надійними помічниками–професіоналами називає свого заступника Сергія Сікорського, агронома Богдана Матвіїшина, головного бухгалтера і диспетчера Любов Ліховську, інженера Богдана Янюка, водіїв Василя Сцьольного, Юрія Михайлюка, Володимира Рубаху.

Чемпіон на спортивній арені так само впевнено почувається і в полі, хоча хліборобом став лише 16 літ тому, ризикнувши створити фермерське господарство.

— Бог нас любить, тож і допомагає вчасно посіяти та зібрати, — дякує кожній хліборобській днині лідер жнивної пори. Наразі на половині площі ячмінь видав на круг близько 60 центнерів. Торік було 99, а озимої пшениці — 94 центнери.

— Кожен господар є своєрідним експериментатором. Ми теж ризикнули і засіяли 35,6 гектара соняшником. Не помилилися. Наразі він уже виріс до двох метрів висотою, любо глянути, — каже Валентин Слуцький.

Тік, господарський двір, поля ріпаку, на частині яких з минулого вівторка теж уже збирають урожай, похвалив досвідчений аграрій Горохівщини, начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Микола Панасюк. За його словами, жнивувати в районі розпочало і фермерське господарство Юрія Грушковського у Скобелці. Загалом, згідно з оперативними даними управління регіонального розвитку, цьогоріч Горохівщина збиратиме урожай на 345 гектарах озимого ячменю, 6725 — ріпаку, 11050 — озимої пшениці, 573 — гороху, 2152 — соняшнику, 7254 — сої.

А Валентин Слуцький, успішно господарюючи, готується до нового спортивного рекорду. Його він здобуватиме цьогоріч у жовтні в Сполучених Штатах Америки. Дасть Бог, і Україна знову гордитиметься своїм чемпіоном!

Коментар фахівця:

— Загалом по області жнива вже розпочалися, але трохи сповільнилися. Цього року маємо до збирання 300 тисяч зернових. З них 180 тисяч га озимих і 119 тисяч га ярих. Ранні зернові займають 270 тисяч га, ріпак — 50 тисяч га, соя — 30 тисяч га, соняшник — 23 тисячі га. Мали 4,3 тисячі озимого ячменю, який уже в коморах. Урожай видався на славу — 50–70 ц/га і більше. Почали обмолот ріпаку. Цієї культури збирають по 20–40 ц/га. Прогнозували більше, але вплинули погодні умови. Незабаром, очевидно, окремі господарства вже молотитимуть пшеницю. Цього тижня почнеться масова жнивна кампанія, — розповів директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel