Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ірина ВАХОВИЧ —  перша жінка, яка очолила Волинську обласну раду

Пані голова отримала авансом дві п’ятірки.

Фото Костянтина ГАРБАРЧУКА.

Ірина ВАХОВИЧ — перша жінка, яка очолила Волинську обласну раду

Попередній керівник найвищого представницького органу краю Ігор Палиця нещодавно став народним депутатом по Луцькому мажоритарному округу № 22

Пленарне засідання позачергової 24–ї сесії Волинської обласної ради запам’яталося тривалими таємними голосуваннями. Їх було аж чотири. Два запланованих і два — несподіваних. Підсумок — повне перезавантаження керівництва. Вперше головою стала жінка, представниця «УКРОПу» Ірина Вахович. До обрання вона очолювала бюджетну комісію. Замість Олександра Пирожика першим заступником працюватиме інший «свободівець» — Юрій Поліщук

 

Ще до початку засідання журналісти спостерігали, чи прийшов хтось у зеленому одязі й жартома запитували один одного:

— Чому не у президентських кольорах? Не стежиш за останніми модними тенденціями?

Порядок денний 24–ї сесії змінювався кілька разів. Серед 32 питань головне — про дострокове припинення повноважень депутата та звільнення з посади голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. Він переміг в окрузі №22 в місті Луцьку й представлятиме обласний центр у парламенті. Як стало відомо, Ігоря Петровича на сесії не буде, він у важливих справах у столиці. Про це оголосив його радник Вячеслав Рубльов.

Без запитів та запитань засідання розпочав перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик. У залі зареєструвалося 56 депутатів із 64. Вони обрали лічильну комісію для проведення таємного голосування. Рішення про припинення повноважень голови підтримали 54 обранці, двоє утрималися. Новим депутатом замість Ігоря Палиці став лікар Старовижівської центральної районної лікарні Олександр Голуб, який відразу включився в роботу.

Мої двері будуть відкриті для кожного депутата із будь–якої фракції.

Щодо виборів голови обласної ради, то тут не було інтриги, як ми повідомляли раніше, найвищий представницький орган нашого краю очолила Ірина Вахович — фаховий економіст і вродлива жінка. Єдину внесену до бюлетеня кандидатуру підтримали 55 депутатів, 2 голосували «проти».

Пані голова склала присягу й продовжила вести сесію. А про свою відставку оголосив перший заступник Олександр Пирожик. І знову — два таємні голосування. Замість одного «свободівця» обрали іншого. Тихого й скромного на сесіях депутата Юрія Поліщука. Кандидатуру нового першого заступника голови облради підтримали 45 обранців, 10 голосували «проти».

Розглянули також заяву про дострокове припинення повноважень депутата Вячеслава Рубльова, який виграв виборчі перегони в окрузі №20. Саме він почував себе іменинником, приймав вітання й ніби «літав» на крилах у залі та в кулуарах ще до початку засідання.

Тільки після цього приступили до розгляду поточних питань порядку денного, за які голосували фактично без обговорення. Внесли зміни до кількох регіональних програм, ухвалили план роботи на друге півріччя.

Новим керівником ключової бюджетної комісії обласної ради став депутат Михайло Імберовський. На початку цієї каденції він очолював фракцію партії «Самопоміч», але згодом перейшов в «УКРОП». n

Пряма мова

Ірина Вахович, голова Волинської обласної ради:

Насправді це для мене визначальний день, який важко порівняти з іншими в моєму житті. Дякую всім, хто до цього мене вів. Дякую своїй фракції, яка висунула мою кандидатуру, і всім депутатам, які за мене проголосували. Це перший мій досвід у політиці, я всього 4 роки в облраді. Я людина освіти, а сьогодні, виходить, ви поставили мені дві п’ятірки. (55 голосів «за» — Ред.) Обіцяю плідно працювати і виправдати ваші очікування. Мої двері будуть відкриті для кожного депутата із будь–якої фракції. Я — людина, яка налаштована на чіткі конкретні результати. Через те буду вникати в кожну сферу та напрям діяльності.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel