Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
І знову бізнесмену серед ночі кинули  на подвір’я РГД-5…

кидають гранати зазвичай на подвір’я, а не у будинок, та й летять не «лимонки», а РГД-5, які мають невелику вибухову силу.

Фото Youtube.com.

І знову бізнесмену серед ночі кинули на подвір’я РГД-5…

Проте співпрацювати з правоохоронцями Юрій Юхимчук не поспішає

Гранати у Рівному за останні два роки вибухають так часто, що кожен новий випадок уже нікого не дивує. Поліція щоразу відкриває провадження за фактами хуліганства. Бо до замаху на вбивство вибухи не дотягують з однієї причини — кидають гранати зазвичай на подвір’я, а не у будинок, та й летять не «лимонки», а РГД-5 (на фото), які мають невелику вибухову силу. Таким чином місцеві бізнесмени передають один одному «привіт»

У травні гранату кинули у будинок рівненського забудовника Олега Каштана, а днями — вже на подвір’я непублічного рівненського бізнесмена Юрія Юхимчука, який володіє кількома хлібозаводами на Рівненщині та відомим дорожнім підприємством.

60–річний Юрій Юхимчук із дружиною живе на вулиці Ботанічній, що поблизу гідропарку в Рівному. Вибух на його подвір’ї пролунав близько пів на третю ночі. Як повідомили правоохоронці, оглянувши місце події, РГД-5 кинула «невідома особа, перебуваючи біля воріт обійстя». Граната пошкодила фасад одноповерхового будинку, гаражні ролетні ворота та автомобіль «Audi Q7», який був припаркований на подвір’ї.

На момент вибуху в будинку перебували бізнесмен та його дружина. Ніхто з них, за повідомленням поліції, не постраждав. За фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Проте шукати хуліганів будуть довго, бо родина бізнесмена, кажуть правоохоронці, допомагати слідству не поспішає.

Усі потерпілі кажуть, що вони старанні господарі та підприємці, що ніяких проблем у них не було. Але як показує практика, вибухи — це результат того, що найближчі люди між собою чубляться.

— Всі випадки вибухів у Рівному подібні: здійснені з неділі на понеділок, а потерпілі не відкривають сторони свого життя, які б нам могли вказати на робочу версію, — зазначає начальник рівненського відділу поліції Василь Зелінський. — Коли ми самотужки збираємо докази, це робота кропітка і тривала. Усі потерпілі кажуть, що вони старанні господарі та підприємці, що ніяких проблем у них не було. Але як показує практика, вибухи — це результат того, що найближчі люди між собою чубляться. Потерпілий в останньому випадку каже, що він чистоплотний бізнесмен. Хоча чисто вести бізнес на сьогодні доволі непросто, тим паче, що його фірма працює на ринку харчових продуктів, де висока конкуренція.

Юрій Юхимчук — непублічна людина, проте має частки у багатьох відомих підприємствах Рівненщини. Зокрема, він є бенефіціаром «Сарненського хлібозаводу», «Кузнецовського хлібозаводу», а також співвласником «Рівне–Борошна», товариства «Кортекс ЛТД», яке працює у сфері торгівлі, «Колоса», що надає в оренду вантажні автомобілі, «Панди», що займається посадовим електрозв’язком, а також «Рівнеавтошляхбуду» — підприємства, яке часто виграє тендери на ремонти доріг у краї. У кількох підприємствах пан Юхимчук — бізнес–партнер ексдепутата Рівненської облради Валерія Богуцького. За даними YouControl, Юрій Юхимчук також мав спільний бізнес із нинішнім депутатом облради Юрієм Благодиром.

Левко ЗАБРІДНИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel