Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Три міфи про ремені безпеки

Бережіть своє життя та оточуючих!

mmr

Три міфи про ремені безпеки

Ремінь безпеки – дивна штука, яка є в кожному автомобілів, і якій, згідно з даними вельми сумної статистики, нехтує величезна кількість співвітчизників. Все тому, що навколо цього простого і дуже важливого елементу салону автомобіля існує кілька сумних упереджень. Саме час згадати про них і розібратися, як же справи йдуть насправді

1. Міф перший – ремінь всьому заважає

Ремінь дійсно заважає. Особливо молодому, починаючому водієві. Багато хто помилково вважають, що звикнути до ременя можна. Це не так. Вже через тиждень-два постійної експлуатації автомобіля і пристібання ременя даний елемент безпеки зовсім перестає відчуватися. Не тільки під час кермування, але навіть при спробі дотягнуться до бардачка. Само собою, якщо не почати пристібатися, то не відбудеться і адаптації.

Ще один важливий момент полягає в тому, що ремінь нібито завадить водієві вибратися з машини в разі ДТП. І це дійсно так. Ремінь і правда може стати в деяких ситуаціях непереборною перешкодою, особливо для травмованої людина. Однак, не варто забувати про такий «маленький» момент, що в разі ДТП з високою часткою ймовірності саме ремінь стане тим, що не дозволить водієві зустрітися з апостолом Петром.

Будучи не пристебнутим ременем безпеки, при відкритті подушки, можна отримати ще більш серйозні травми і каліцтва.

2. Міф другий – подушка безпеки замінює ремінь

Перше, єдине і найголовніше, що потрібно зарубати собі на носі – подушка безпеки проектувалася як допоміжний елемент, а не як самостійний. Більш того, вона розроблялася спеціально для того, щоб захищати ще краще вже пристебнутого ременем безпеки водія.

Важливо: будучи не пристебнутим ременем безпеки, при відкритті подушки, можна отримати ще більш серйозні травми і каліцтва. Два згаданих елемента працюють виключно в тандемі. Окремо може врятувати життя і здоров’я тільки сам ремінь безпеки.

Кожен батько-водій зобов’язаний пояснити своїй дитині всю важливість пристібання.

3. Міф третій – дітям ремінь не потрібний

Звичайно ж не міф, скоріше – допущення. Ремінь безпеки не подобається дорослим, чого вже говорити про дітей. Вони постійно вовтузяться, шкідливий ремінь їм заважає рухатися. Саме через небажання возитися з дитячими капризами зайвий раз, багато хто не до кінця відповідальних батьків нехтують закріпленню дітей. Це не правильно. Кожен батько-водій зобов’язаний пояснити своїй дитині всю важливість пристібання.

Джерело: mmr
Telegram Channel