Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Впевнено скажіть собі:  «Я думаю, що зможу…»

Завжди зберігайте інтерес до життя, який є у дітей.

Фото tutkatamka.com.ua.

Впевнено скажіть собі: «Я думаю, що зможу…»

4 звички зрілої пані, які стирають вік

У своїх середніх літах жінка має такий зовнішній вигляд, на який заслужила. Всі її емоції, які вона найчастіше переживала в більш ранні роки, тепер відобразилися у зморшках на обличчі. Їх можна спробувати розгладити за допомогою кремів та пластичної хірургії, але те, що у нас всередині, розгладити не вдасться…

Ваше життя впливає на те, як ви виглядаєте і почуваєтесь, і на те, якою інші бачать вас. Є жінки, які вирішують, що вони «старі» в 40, 50 або 60 років, і є ті, які в будь–якому віці дуже зацікавлені в тому, щоб прожити життя на повну силу і не думати про свої літа.

То в чому ж секрет того, щоб бути привабливою зрілою жінкою, якою захоплюються?

1. Завжди бережіть себе

Ми живемо в суспільстві, яке орієнтоване на успіх. Амбітні люди часто працюють по 12 годин щодня. Зірки, особливо спорту, виходять за межі розумного, щоб бути «найкращими». Люди зношуються і витрачають дорогоцінні роки, намагаючись стати кращими, розумнішими, багатшими. Спортсмени вважаються «старими» у 35 літ, а моделі навіть раніше.

Ми всі швидше зношуємося, прагнучи відповідати вимогам сучасного життя. Але ви можете досягти свого особистого блага, «не добиваючи» себе. З віком дуже важливо знайти баланс між тим, що ви хочете зробити, і тим, що ви можете.

2. Стежте за своїм язиком

Мова не про те, коли ви використовуєте ненормативну лексику, якщо зненацька далася взнаки ваша стара травма або хронічна хвороба. Мова про те, що ви самій собі кажете про себе. Наше суспільство сповнене стереотипів, що старіння для прекрасної статі — це погано, воно одержиме культом молодості й ігнорує жінок певного віку.

Але перевага зрілої пані в тому, що вона набагато ширше дивиться на життя. Поважайте ваш життєвий досвід і мудрість, яких ви набули. Це ваші безцінні дари, тому не варто говорити про свій зрілий вік у негативному ключі.

Є жінки, які вирішують, що вони «старі» в 40, 50 або 60 років, і є ті, які в будь–якому віці дуже зацікавлені в тому, щоб прожити життя на повну силу і не думати про свої літа. 

3. Любіть власне тіло

Коли з роками талія стає ширшою, а ноги вже не такі стрункі, ви сприймаєте це ледь не як образу.

Однак наука каже нам, що зосередження на цих вікових особливостях вашого тіла насправді може погіршити ситуацію. Коли ви поблажливі до свого фізичного старіння і робите все можливе, щоб тримати тіло в тонусі, ці фізичні зміни відходять на другий план. Чим більше зосереджуєтесь на тому, що вас цікавить і що може зробити ваше тіло зараз, тим більше будете отримувати задоволення, тим більше насолоджуватиметеся життям і тим привабливішою виглядатимете.

Все, що ви можете зробити, щоб тренувати основну силу і поліпшити свій баланс, безумовно, варто зробити: пілатес, ходьба. Ваше тіло заслуговує цілковитої уваги, тим більше в зрілому віці.

4. Будьте допитливими та розвивайте «мислення зросту»

Звичайно, ви вже багато знаєте, але це — лише крапля в морі того, чого можна навчитися. З віком наш мозок стає все менше пристосованим до опанування нових знань — наприклад, іноземної мови (хоча це не неможливо!). Але мозок неймовірно добре налаштований для встановлення зв’язків.

Привабливі жінки щиро цікавляться життям. Вони постійно розширюють свої горизонти. Тому завжди зберігайте інтерес до життя, який є у дітей, і при виникненні чогось нового у вашому зрілому віці впевнено скажіть собі: «Я думаю, що зможу…»

Анна БАГДАСАРОВА,

психолог–консультант, гештальт–терапевт

Telegram Channel