Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Нижче пояса: «Квартал 95» і хор Верьовки висміяли підпал будинку Гонтаревої

«Горіла совість, палала…»

Фото www.rbc.ua.

Нижче пояса: «Квартал 95» і хор Верьовки висміяли підпал будинку Гонтаревої

Тепер у мережі знаменитий колектив іменують… «хором імені Коломойського»

У новому випуску шоу «Вечірній квартал» студії «Квартал 95» комік Євген Кошовий та жіноча частина національного хору імені Верьовки висміяли підпал будинку ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої. Під музику української народної пісні «Горіла сосна, палала» ведучий «Вечірнього кварталу» Євген Кошовий та хор Верьовки, зокрема, заспівали: «Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала… Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича… Люди вогонь побачили, допомагати почали, відра схопили, прибігли, у вогонь соляру плескали».

Нагадаємо, що зараз Валерія Гонтарева працює у Лондоні. В Україні спалили її хату й автомобіль невістки. Крім цього, силовики вибили двері у її порожній квартирі. У Британії пані Гонтарєву збив автомобіль… Після цього у лікарні її провідував п’ятий Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною.

Сама Гонтарева вважає, що їй мстить олігарх та друг нинішнього глави держави Ігор Коломойський через те, що при її керівництві НБУ було націоналізовано ПриватБанк.

Валерія Гонтарева так прокоментувала номер про себе: «Це сором! Насміхатися над людським горем — це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві! Щодо цинізму «95–го кварталу» сумнівів давно нема. Але участь у цьому народного хору — це вже сором для всієї країни». Водночас Ігор Коломойський заявив, що номер йому сподобався: «Так не останнє ж майно згоріло. Що, — тільки в неї хата згоріла? А скільки на Донбасі їх згоріло?» — сказав він.

Коментарі

Олег ЄЛЬЦОВ, журналіст:

— Відтепер не можна вважати носієм високої народної культури Національний хор імені Верьовки, який узяв участь у несмішному шоу, де несмак і сумнівні жарти «нижче пояса» — це норма, де «фронтмен» без спіднього та без рук грає на роялі… Такий колектив митців не може претендувати на роль Національного й вимагати державного фінансування (хор фінансує держава. — Ред.). Навіщо нам утримувати недешевий багатолюдний колектив артистів, якщо його використовують задля глузування олігарха над своєю опоненткою на його приватному телеканалі? Краще на ці гроші закупити кілька бронетранспортерів або збудувати дитячий садок.

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат, фракція «Солідарність»:

— Раніше хор Верьовки відкривав Гімном сесії Верховної Ради. Але ж тепер Верховна Рада — філія «95», «білєти» можна купити прямо в ложі бенуар (у залі парламенту Юрій Корявченков (Юзік) справді розповсюджував квитки на концерт «95 кварталу». — Ред.). Тому хор тепер виступає і на «подпєвках» у «Кварталу». Огидно. Так втрачається репутація і ім’я, напрацьоване роками. Бренд розчиняється з тупої пошлості.

Р.S. Якщо з Голодомору ржали, то спалена хата — то вже таке, «по мєлочі». Мені все зрозуміло з виконавцями, але от що це смішно мудрому українському наріду… вселяє великий песимізм.

Р. Р.S. Я тепер категорично проти того, щоб хор Верьовки закривав нинішню сесію Верховної Ради і відкривав наступну. Цей колектив цієї каденції і за цього керівництва втратив на це моральне право. Нехай і далі тепер підспівують «Кварталу».

До речі

За свою участь у шоу хор імені Верьовки отримав 30 тисяч гривень.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel